Haberler

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni 500 gazetecinin katılımıyla yapılırken, törende İhlas Haber Ajansı’na (İHA) iki ödül verildi.

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni 500 gazetecinin katılımıyla yapılırken, törende İhlas Haber Ajansı'na (İHA) iki ödül verildi. İHA adına girdiği yarışmada ödüle layık görülen Tunceli muhabiri Ercan Topaç ile Ordu muhabiri Metin Akyürek gecede ödüllerini almanın haklı gururunu yaşadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 57'incisini gerçekleştirdiği Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, Taksim The Marmara Oteli'nde yapıldı. Törende 41 gazeteci ödül aldı. Törende; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Genel Sekreter Yardımcıları Niyazi Dalyancı ve Ahmet Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri İhsan Yılmaz, Kamil Masaracı ve Celal Toprak hazır bulundu. Törene ayrıca; TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, TGC Denetleme Kurulu üyeleri Engin Başçı, Nurcan Sabur, Ziyneti Kocabıyık,TGC Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever, Onur Kurulu Üyeleri Şükran Soner, Mustafa Dolu, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Muammer Tuncer, Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz, TGC Onursal Üyesi Mücahit Atmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, Basın Enstitüsü Derneği (IPI) Başkanı Kadri Gürsel, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdülhamit Avşar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün de aralarında bulunduğu 500 davetli katıldı.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye'de gazetecilik yapmanın zorluklarını dile getirdi. Olcayto; "Türkiye'de hem yerel hem de yaygın basında gazetecilik açısından pek çok sorunumuz var. İşsiz gazeteci sayımız her gün biraz daha artıyor. Ana akım medya, baskılar yüzünden doğru düzgün gazetecilik yapamıyor. Ana akım medyada bir küçülme var. Bu küçülme dolayısıyla gazeteciler daha fazla işsiz kalıyor. Bugün geldiğimiz noktada, meslek örgütleri olarak gazetecilik için pek az şey istiyoruz. 'Düşünceyi ifade özgürlüğünün karşısında engeller kalksın. Basın özgürlüğü en az demokratik gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de genişlesin. Adalet sistemi eşitlensin. Eşit bir adalet sistemi olsun. İnsanlığın temel hak ve özgürlükleri üzerinde oynanmasın. Haber özgür kalsın. Halkın haber alma kanalları tıkanmasın' istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak, bizim gibi düşünen meslek örgütleriyle birlikte mücadele veriyoruz. Hiçbir partiyle uzaktan yakından bir ilişkimiz yok. Başarı Ödülleri, 57 yıldan beri veriliyor. 57 yıl boyunca bir gazetecilik yarışmasını düzenlemek her meslek örgütüne nasip olmaz. Bu zor koşullar altında bile gazeteci arkadaşlarımız en iyi haberi yapmak, okura ulaştırmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Ödül alan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende İHA Tunceli muhabiri Ercan Topaç 4 Ekim 2015 tarihinde İHA adına çekilen "Polis Karakolu'na Saldırı Düzenleyen 2 Terörist Böyle Etkisiz Hale Getirildi" görüntüleri ile övgüye değer görüldü. DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren ödülünü Ercan Topaç'a takdim etti. İHA Ordu muhabiri Metin Akyürek de 28 Mart 2015 tarihinde servis edilen "Zozo" konulu fotoğrafıyla övgüye değer görüldü. TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, Metin Akyürek'e ödülünü verdi.

Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekildi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İhlas Haber Ajansı Tunceli Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title