Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'de inşa edilen hizmet mekanlarının açılışını yaptı

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde hayırseverlerin katkısıyla inşa edilen hizmet mekanlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde hayırseverlerin katkısıyla inşa edilen hizmet mekanlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile hizmetlerine devam eden TDV, Afrin, Bab, Cerablus ve Azez'de Sebil Camii, Azez Müftülüğü, Azez Kıraat Merkezi, Cerablus Müftülüğü, 14 ayrı 4-6 Yaş Kur'an Kursu ile tadilat, tefrişat ve çevre düzenlemesini yaptığı Gaziantep Üniversitesi Azez İslami İlimler Fakültesi binasını hizmete açtı.

Bunun yanı sıra terörden arındırılan bölgelere yönelik yardımların koordinesi ve ihtiyaç sahiplerine düzenli bir şekilde ulaştırılması amacıyla inşa edilen Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezi de hizmete açıldı.

Azez ilçe merkezinde düzenlenen toplu açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Kilis Valiliği yetkilileri ve TDV koordinesinde bölgede hizmet sunan, bu hizmet mekanlarına katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplu açılış töreni sonrasında Ali b. Ebi Talib Camii'nde, hafızlıklarını tamamlayan 191'i kız 289 öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Diğer yandan DİB de bölge insanına doğru dini bilginin uygun yöntemlerle ulaştırılması, bölgede yaşayanların din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmeleri, terör örgütlerinden, zararlı ve istismarcı yapılardan korunmaları amacıyla camilerde, Kur'an kurslarında ve diğer mekanlarda Suriyeli yerel din görevlileri marifetiyle sunulan hizmetlerin planlanması, koordinesi hususunda rehberlik görevi yürütüyor. Yerel din görevlilerinin mesleki yönden geliştirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde periyodik eğitimler düzenliyor.

TDV, Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana, eğitim, gıda, barınma ve sağlık yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Ülkede, 2011 yılında başlayan iç savaşta ve sonrasındaki terör saldırılarında birçok ibadethane zarar görmüş kullanılamaz hale gelmişti.

TDV, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde hayırseverlerin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 487 caminin tadilat ve tefrişatını yapmış, 225 cami inşa etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title