Haberler

Türkiye'de Yaratılış Teorisine Karşı Sessiz Savaş

The İndependent Gazetesi, Türkiye'de Bilim Adamlarının, Yaratılış Teorisi Yanlılarının Giderek Artan Etkinliği ile Karşı Karşıya Geldiklerini, 700 Akademisyenin MEB'i Mahkemeye Verdiğini Belirtti.

Türkiye'deki okul ve üniversitelerde bilim adamlarının, yaratılış teorisi yanlılarının giderek artan etkinliği ile karşı karşıya geldikleri bildirildi. İngiliz The İndependent gazetesi, Türkiye'de 700 akademisyenin, Milli Eğitim Bakanlığı'nı mahkemeye verdiğini belirterek "sessiz bir savaş" yaşandığını yazdı.

The İndependent, İstanbul kaynaklı "Türk bilim adamları, yaratılış teorisine karşı geliyor" başlıklı haberinde "Akademisyenler ve bilim adamları, İslami yaratılış taraftarlarının artan etkinliği ile karşı karşıya gelirken Türk okul ve üniversitelerinde gerilimler yükseliyor" diye yazdı Nicholas Birch imzasını taşıyan haberde Adnan Oktar'ın başında bulunduğu Bilim Araştırma Vakfı'nın (BAV) Darwin'in evrim teorisine karşı yaptığı yoğun çalışmalara dikkat çekildi.

"TÜRKİYE ORTADOĞU'NUN YARATILIŞ TEORİSİ MERKEZİ OLDU"

İngiliz gazetesi, İstanbul Üniversitesi'nden genetik uzmanı Haluk Ertan'ın "Bilim olmadan modern uygarlık imkansız ancak Türkiye, Ortadoğu'nun yaratılış teorisinin merkezi haline geldi" görüşune ve buna BAV yetkilisi Tarkan Yavaş'ın "Sadece Ortadoğu'nun değil, dünyanın merkezi oldu" yolundaki tepkisine yer verdi.

Türkiye'de geçen yıl gerçekleştirilen bir anketin Türklerin sadece yüzde 25'inin evrimi kabul ettiklerini gösterdiğini belirten gazete, 2005 yılında yapılan benzer bir anketin bilim öğretmenlerinin yarısına yakın bir bölümünün de evrim teorisini ya sorguladığını yada reddettiğini gösterdiğine de işaret etti.

The İndependent, "Türkiye'deki yaratılış teorisi ile ilgili sessiz savaş, 1985 yılından bu yana okulların bilim müfredatında yaratılış teorisine yapılan göndermelerin kaldırılması için 700 akademisyen Eğitim Bakanlığı'nı mahkemeye verdiği geçen bahar başladı" diye yazdı.

Türkiye'de beş bilim öğretmeninin evrim öğrettikleri için sürgün edildiğine dikkat çeken gazete, "akıllı yaratılış" teorisine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in destek verdiğini belirterek, Çelik'in geçen Kasım ayında bir tv kanalında "Evrim teorisi ateizm ile, akıllı yaratılış inanç ile örtüşüyor" dediğine dikkat çekti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title