Haberler

Türkiye Curling Süper Ligi maçları Erzurum'da sürüyor

Güncelleme:

ERZURUM Curling Salonun'da düzenlenen Türkiye Curling Süper Lig müsabakaları heyecan dolu anlara sahne oluyor.

ERZURUM Curling Salonun'da düzenlenen Türkiye Curling Süper Lig müsabakaları heyecan dolu anlara sahne oluyor. Müsabakalara 13 kulüpten erkek ve kadınlarda 19 takım ile 95 sporcu buz üstünde yarışıyor.

Erzurum'da dün başlayan ve 27 Şubat Cumartesi günü sona erecek Türkiye Curling Süper Ligi'ndeki karşılaşmalarda takımlar ilk dörde girmek için mücadele ediyor. Ekipler bir sonraki turda Play-Off'a girmeye hak kazanacak. Erkek ve kadınlar kategorisinde tek devreli oynanan maçlarda 19 hakem görev alıyor.

Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Müsabaka Koordinatörü Zeyit Palabıyık, curling'i, 'satrancın buzdaki hali' diye tanımlayarak şunları söyledi:

"Türkiye Curling Federasyonu'nun 2021 faaliyet programında yer alan 22-27 Şubat tarihleri arasındaki Süper Lig müsabakaları başladı. Burada 13 kulüpten, 19 takım mücadele ediyor. Müsabakalarda 95 bayan ve erkek sporcu bulunuyor. Müsabakaların son gününde ilk dörde giren takımlar mart ayı içerisinde yapılacak olan Play-Off müsabakalarına katılacak. Mart ayında 1'inci Lig, 2'nciLig ve Süper Lig müsabakaları olacak. Bu liglerdeki dört takım Play- Off için belirlenecek. Curling, satrancın buzdaki hali diyebiliriz. Dışarıdan göründüğü kadarıyla pek cezbetmeyebilir ama oynadığınız zaman çok keyif alacağınız bir spor branşı olduğunu göreceksiniz. Takım biri yedek beş sporcudan oluşuyor. Toplam sekiz taş var her sporcu bu taşların ikişer tanesini atıyor. En sonunda hangi takımın taşı eve yakınsa onlar bir end'deki sayıyı alıyor. Toplam 10 'end' üzerinden oynanan curling sonunda hangi takım başarı sağlamışsa galip ilan ediliyor. Eğer 10 'end' sonunda galibiyet sağlanamamışsa 1 'end' daha uzatma oynanır. Curling Türkiye'de gelişmekte olan bir spor. 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor branşı. Herkesi curling arenaya davet ediyoruz."

Bu arada, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan Türkiye Curling Süper Lig ve 1'inci Lig kupa ve madalya töreni bugün saat 16.30'da Erzurum Curling Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Erzurum Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title