Haberler

Türkiye Bülteni-9

1)oyuncu ve Manken Sevgilisi Gamze Özçelik'i İlaçla Uyutup Tecavüz Ettiği İddiasıyla Tutuksuz Yargılanan Eski Basketbolcu Gökhan Demirkol 5 Yıl 10 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı.

1)OYUNCU ve manken sevgilisi Gamze Özçelik'i ilaçla uyutup tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kamu hizmetlerinden yasaklanmasına karar verilen Demirkol, "Teknoloji kurbanı olduk. Ben herkesin tanıdığı Gamze Özçelik'e böyle bir şey yapabilir miyim?" dedi

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILAN DEMİRKOL 'TEKNOLOJİ KURBANI OLDUK' DEDİ

OYUNCU ve manken sevgilisi Gamze Özçelik'i ilaçla uyutup tecavüz ettiği iddiasıyla 10.5 yıl hapis cezası istemiyle açılan, ancak savcının daha sonra 24 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istediği eski basketbolcu Gökhan Demirkol'a 7 yıl hapis cezası verildi. Demirkol'un cezası hafifletici nedenlerle 5 yıl 10 ay hapse indirildi. Kamu hizmetlerinden yasaklanmasına karar verilen Demirkol, mahkemede, "Teknoloji kurbanı olduk. Ben herkesin tanıdığı Gamze Özçelik'e böyle bir şey yapabilir miyim?" dedi. Gamze Özçelik'in katılmadığı duruşmada, baba Özçelik, avukat Fatih Volkan'ı arayıp kararı öğrendi. Kararın Yargıtay'da onanması halinde halen tutuksuz bulunan Gökhan Demirkol, 19 ay daha cezaevinde kalacak.

Antalya Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 'tecavüz' davasının karar duruşmasına, Gamze Özçelik katılmadı. Özçelik'i avukatları Fatih Volkan ile Makbule Tanış temsil etti. Sabah erken saatlerde avukatları Ömer Yeşilyurt, Cihan Aydın ve Rıdvan Yıldız ile gelen Gökhan Demirkol oldukça heyecanlı görüntü. Koridorda sürekli dolaşan Demirkol, duruşma salonunda ayaklarını sürekli yere vurdu ve Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan ile sürekli göz göze geldi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Şahin, savcı Mustafa Piroğlu ile Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'a söz verirken, "Ekleyeceğiniz bir şey var mı?" diye sordu. Savcı Piroğlu, 13 Kasım'daki duruşmada söylediği sanığın 416/1 maddesine göre 7- 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması yönündeki istemini yineledi. Avukat Volkan da aynı talebi yineledi. Son savunma için söz alan Avukat Ömer Yeşilyurt, karton üzerine özel hazırlanmış, olay görüntülerin fotoğraflarının yer aldığı tabloyu, meslektaşı Cihan Aydın'ın yardımıyla heyete anlattı.

Dosyada bazı soruların yanıtsız kaldığını ileri süren avukat Ömer Yeşilyurt, İzzet Baysal Üniversitesi Adli Bilimler uzmanı Alper Engeller'in hazırladığı 'Alkol ve esrarın ayrı ayrı içilmesi halinde fiziksel ve psikolojik etkileri' başlıklı raporu sundu. Yeşilyurt, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu dışında otorite sayılabilecek uzmanlar tarafından tekrar ele alınmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi. Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan da, esrar içmiş olmaları halinde, temin etme suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını ama bu konunun yersiz olduğunu belirtti.

Yaklaşık 35 dakikalık savunma yapan Ömer Yeşilyurt, Gamze Özçelik'in Kadıköy Adliyesi'ne 9 Eylül 2005 tarihinde verdiği ilk ifadede, olayın sanığın anne ve babasının yatak odasında gerçekleştiğini söylediğini, çelişkili ifadeler verdiğini hatırlattı. Gökhan Demirkol'un sırdaşı olduğunu savunan Yeşilyurt şöyle konuştu:

"Biz olayın Kemer'de olduğunu biliyorduk. Bu yalanı bilimsel olarak ispat etmemiz lazımdı. İstanbul'daki internetten yayma davasında da Gökhan'ın suçsuz olduğu ispatlandı. Gamze Hanım, ilk duruşmaya geldi, ağladı. Buraya geldi, ajitasyon yaptı. Barış Kılıç bile Gökhan lehine ifade vermedi. Ama medya üstüne gitti, mağdure kabul etti. Kendini aklamak için de 'tecavüz etti' dedi mahkeme buraya kadar geldi."

'GIDIĞINDAN ÖPMESİ TAHRİK'

Olay görüntülerin 1 Temmuz 2004 günü sabah 06.10'da çekildiğini öne süren Yeşilyurt, tecavüze uğrayan birinin aynı gün Gökhan Demirkol'u defalarca telefonla aradığını belirterek, "Hani tecavüze uğramıştın. Sabah kalkıyor arıyorsun" dedi. Yeşilyurt, medyanın Gamze Özçelik'in doğal avukatı olduğunu öne sürdü. Gamze Özçelik'in, "Ben değilim" demesine rağmen üstüne gittiğini ve sanatçıyı 'sermaye' yaptığını iddia eden Yeşilyurt, "Gamze hanımın haberi sürmanşette. Aynı gün Tunceli'deki 5 şehit haberi 28'inci sayfadaydı. Kültür soykırımı yaptılar, ruh kökleri ile oynadılar" dedi. Avukat Yeşilyurt, mahkeme heyetine, "Medyanın aklının başına getirilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Yeşilyurt, disko görüntülerinde Özçelik'in Gökhan Demirkol'u gıdığından öpmesinin bile 'tahrik' sayılması gerektiğini, ancak buna savunmasında yer vermediğini vurgulayıp, beraat istedi.

Demirkol'un diğer avukatları Rıdvan Yıldız ise, "Olay görüntülerde cebir, şiddet ve tehdit olması gerek. Burada öyle bir durum söz konusu değil" derken, diger avukat Cihan Aydın da, "Böyle bir ilişkide tecavüz denilmesi lüks olur" diye konuştu.

Mahkeme başkanı Mustafa Şahin son olarak sanık Gökhan Demirkol'a 'Son savunması' için söz verdi. Stajer kadın avukatların da izlediği duruşmada, "Bunu nasıl başardım bilemiyorum" diye söze başlayan Gökhan Demirkol, "Ailesinin yanında nasıl bir ilaç içirdiysem her yere geliyor. Böyle bir şeyin imkanı var mı?" dedi. Sözü edilen kişinin Gamze Özçelik olduğunu anlatan Demirkol şöyle konuştu:

"Biz cahilce özel hayatımıza teknolojiyi soktuk. 25 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Hayatımdan bir beklentim olmasa böyle şeyleri kovalarım. Benim bir hayatım var ve 'tecavüzcü' damgası yedim. Bu yaşadıklarım teknoloji ile haşır neşir olanlara ders olsun. Gamze Özçelik gibi herkesin tanıdığı, imza isterken titrediği bir kadını, annesi ve kızıyla beraber yattığı bir yatağa atabilir misin? Gamze, Ayşe, Fatma değil ki? Benim mülküm yok ama adalete güveniyorum."

Mahkeme heyeti, karar için salonun tamamen boşaltılmasını istedi. Yaklaşık 45 dakika kararı görüşen mahkeme heyetinin başkanı Mustafa Şahin, Demirkol'un önce TCK'nın 416/1 maddesi uyarınca 7 yıla çarptırıldığını, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu cezanın 5 yıl 10 ay hapse indirildiğini açıkladı. Mahkeme, Demirkol'un, ömür boyu kamu hizmetlerinden de yoksun kalmasına karar verdi. Kararın, Yargıtay tarafından onanması halinde, Demirkol, tutuklu kaldığı sürelerde gözönüne alınıp yaklaşık 19 ay hapis yatacak.

MAHKEME ÇIKIŞI KİM NE DEDİ?

Gamze Özçelik'in avukatlarından Makbule Tanış, adliyeden ayrılırken, "Suç işleyen adalet ile cezazına kavuştu" derken, Fatih Volkan ise verilen cezanın kamuoyu vicdanını teskin yönünde olduğunu söyledi. Volkan şunları söyledi:

"Kararı temyiz edeceğiz. Ağırlaştırıcı neden uygulanmadı. Yargıtay aşamasında temyiz edeceğiz. Gamze hanım ile görüşmedim. Gamze, zorlu bir yoldan geçti. Hiçbir zaman başını öne eğmedi, omuzlarını dik tuttu. Bu bir hukuk mücadelesiydi, kazandı."

Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt ise karara tepki gösterdi. Avukat Yeşilyurt, "Şimdilik bir karar çıktı. Bundan sonra Yargıtay'da söyleyeceğiz. Kararı temyiz edeceğiz. Aynı duruşma Yargıtay'da devam edecek. Bizim yargıya olan inancımız devam ediyor, devam edecek" dedi.

Mahkemeden çıkarken sinirli görünen Gökhan Demirkol, gazetecilerin soruları üzerine, "Hepiniz mahkemedeydiniz, dinlediniz. Daha fazla söyleyecek şeyim yok. Suçumu kabul eder gibi halim var mı? Yargıtay denen bir şey var" dedi.

DİĞER DAVALAR SÜRÜYOR

Gökhan Demirkol, Gamze Özçelik'in görüntülerini internette yayınladığı iddiasıyla İstanbul 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Ayrıca Özçelik'in ailesinin de 40 bin YTL tazminat istemiyle açtığı dava da devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title