Haberler

Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi'nden Miting Açıklaması

Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi, 1 Haziran'da İstanbul Kadıköy'de Yapılacak Olan 'Yeter Kürt Sorununda Demokratik Çözüm İstiyoruz' Mitingine Çağrı Açıklaması Yaptı.

Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi, 1 Haziran'da İstanbul Kadıköy'de yapılacak olan ''Yeter Kürt Sorununda Demokratik Çözüm İstiyoruz'' mitingine çağrı açıklaması yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde düzenlenen toplantıya Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, DTP İl Başkanı Nejdet Atalay, DTP'li Belediye Başkanları ve sendika temsilcileri katıldı. Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi adına konuşan Meral Danış Beştaş, ''Şiddetin en fazla hüküm sürdüğü coğrafyadaki insanların barış ve kardeşlik özlemlerini haykırmak için 1 Haziran'da Kadıköy'de olacağız. Mitingimizde Kürt sorununun eşit, adil, demokratik ve barışçıl çözümü için kulaklarını tıkayanlara sesleneceğiz. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz, akan kanın durması, çatışmaların son bulması için el ele veriyoruz. Artık çocuklarımızın tabutlarını beklemek istemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı çaresizlik içinde bunca ölüme seyirci kalmayacağız" dedi.

Açıklamaların ardından DTP Milletvekili Gülten Kışanak'ın da aralarında bulunduğu grup, vatandaşlara mitinge katılmaları için bildiri dağıttı.

(ME-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title