Haberler

Turkcell'e Avrupa'nın En Çok Tercih Edilen "Yatırımcı İlişkileri" Web Sitesi Ödülü

Turkcell'e, Avrupa'nın En Çok Tercih Edilen Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi" Ödülü Verildi.

Turkcell'e, Avrupa'nın en çok tercih edilen yatırımcı ilişkileri web sitesi" ödülü verildi.

Dünyanın önde gelen Yatırımcı İlişkileri ve Finansal İletişim Danışmanlık şirketlerinden biri olan MZ Consulting'in KPMG Independent Auditors, Linklaters ve JP Morgan'ın (ADR Group) sponsorluğunda düzenlediği 'IR Global Rankings'te ödülüne Turkcell layık görüldü.

Turkcell'in yatırımcı ilişkileri web sitesinin, yatırımcılar ile interaktif ilişki kurulmasını sağladığı ve zamanında yeterli ve şeffaf bilgilendirme yaptığı için yatırımcılar, analistler ve sermaye piyasası çalışanlarının doğrudan oylarıyla Avrupa'nın en çok tercih edilen yatırımcı ilişkileri web sitesi olduğu belirtildi.

Turkcell Yatırımcı İlişkileri Başkanı Koray Öztürkler, Turkcell'in 2000 Yılından beri New York ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsalarında kote olup işlem görmeyi başarmış ilk ve tek Türk şirketi olarak tabii olduğu mevzuatlar gereği Türkiye ve Dünyanın en şeffaf şirketlerinden biri olduğunu söyledi.

Yatırımcılar ile düzenli bilgi paylaşımını sürdüren Turkcell'in, Web sitesi içeriği ve ulaşılabilirliliği konusunda da dünya standartlarında geliştirmeleri yatırımcılarına sunduğunu anlatan Öztürkler, şöyle konuştu: "Turkcell'in bu yöndeki çabalarının, dünyanın en saygın kuruluşlarınca ve yatırımcıların doğrudan oylarıyla Avrupa'nın en tercih edilen web sitesi ödülüne layık görülmesi bizim için onur vericidir ve bundan sonraki çalışmalarımız için önemli bir motivasyon kaynağıdır."

IR Global Rankings'e 2007 yılında 33 ülkeden 145 şirket katıldı. IR Global Rankings'te Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika, Asya/Pasifik ve Afrika olmak üzere beş ayrı bölgeden katılan şirketler değerlendirilip bölge bazında derecelendirildi.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title