Haberler

Türk Telekom, Avea Hisselerine Sahip Olacak - Türk Telekom, Avea'daki Hisselerinin Tamamını 500 Milyon Dolara Satın Almak Üzere Telecom Italia İle Anlaştı

Türk Telekom, Avea'daki hisselerinin tamamını 500 milyon dolara satın almak üzere Telecom Italia ile anlaştı.

Türk Telekom, Avea'daki hisselerinin tamamını 500 milyon dolara satın almak üzere Telecom Italia ile anlaştı.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Türk Telekom, Avea'da yüzde 81 hisse sahibi olacak.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Avea hisselerinin Türk Telekom'a devrinin bir kaç hafta içerisinde, tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gerçekleştirilecek başvuru ve onay sürecinin ardından tamamlanması bekleniyor.

Rekabet Kurulu, daha önce Oger Telecom ve Telecom Italia ortak girişiminin Türk Telekomun yüzde 55'ini satın almasına onay vermişti.

Hisse devri gerçekleştikten sonra Avea Yönetim Kurulu, sekizi Türk Telekom, ikisi İş Bankası tarafından atanacak olan toplam 10 kişiden oluşacak.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Paul Doany, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hisse konusunda yaşanan değişimin Türkiye mobil sektörüne olumlu etkileri olacağını kaydetti.

Bu anlaşmayla birlikte, Türk Telekomun Avea'da tam kontrole sahip olarak, Avea'nın pazardaki konumunu güçlendirmeye yönelik desteği sağlayacak bir konuma geldiğini ifade eden Doany, şunları kaydetti:

''Türk Telekom, Avea hisselerini satın alarak hissedarları için değer artıracak önemli bir fırsatı değerlendirmiştir. Bu hisse değişikliğinin, gerek Türk Telekomun gerekse Avea'nın değerini yükseltecek eşsiz bir fırsat olduğuna inanıyoruz.''

Açıklamada, anlaşmanın temelinin Telecom Italia ve Oger Telecom arasında Temmuz 2005'te imzalanan sözleşmeye dayandığı, Oger Telecom ve Telecom Italia'nın, 23 Haziran 2005'te Özelleştirme İdaresine yaptıkları başvuru ile Türk Telekomun özelleştirmesine yönelik ihale için bir ortak girişim kurduğu ve güçlerini birleştirdiği anımsatıldı.

Oger Telecom ve Telecom Italia arasındaki anlaşmaya göre, Telecom Italia'nın Avea'daki hisselerinin, blok satışın tamamlanmasının ardından 270 gün içerisinde, gelirin bir kısmının Telecom Italia tarafından Oger Telecom'a yatırım yapılması yoluyla sabit bir fiyattan Türk Telekom'a sunulacağı hatırlatılan açıklamada, Türk Telekom Yönetim Kurulunun Şubat 2006'da bu fırsatı gündeme aldığı ve şirketin Avea'nın söz konusu hisselerini 500 milyon dolara satın almasının şirketin yararına olacağına ve hissedarları Hazine Müsteşarlığı ve Oger Telecom açısından fayda sağlayacağı kararı verildiği vurgulandı.

Telecom Italia Grup Başkan Yardımcısı ve Oger Telecom Limited Yönetim Kurulu Üyesi Giampaolo Zambeletti, bu gelişmeden son derece memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Türk Telekom'un bu satın almayı gerçekleştirmesi ile Telecom Italia, toplamı 450 milyon dolara ulaşan yatırımları ile Oger Telecom'daki hisselerini artırıyor. Telecom Italia, Oger Telecom'un hissedarı olarak Türk Telekom ve Avea'nın gelişimi için desteğini artıracaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title