Haberler

Türk Profesöre Büyük Onur

Ahmet AKTAŞ/çEŞME (İzmir), (DHA) TüRKİYE Kalp ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen 59'uncu Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği Uluslararası Kongresi ve 6'ncı Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi, Sheraton çeşme Hotel'de yapıldı.

Ahmet AKTAŞ/çEŞME (İzmir), (DHA)

TüRKİYE Kalp ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen 59'uncu Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği Uluslararası Kongresi ve 6'ncı Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi, Sheraton çeşme Hotel'de yapıldı. Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkanı ve aynı zamanda kongrelerin başkanı olan Prof. Dr. Öztekin Oto, Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Hafta sonunda yurt içi ve yurt dışından bin 500 kişinin katıldığı kongreler nedeniyle çeşme'de Sheraton Hotel'in yanı sıra Ilıca Hotel, Radisson Blu Hotel, Altın Yunus Hotel, Pırıl Hotel ve Grand Hotel Ontur'da da konaklayan cerrahlar ilçe esnafını da sevindirdi. İzlanda'da patlayan yanardağ nedeniyle Avrupa'daki birçok havaalanının trafiğe kapatılması kongrelere katılanları da etkiledi. Katılımcıların bir kısmı geri dönemedi. Kongrelere konuşmacı olarak davet edilen ünlü kardiyologlar Steven Bailey, Harvey Feigenbaum, kardiyovasküler cerrahı Jan Gummert ile Magdelena Perez, Ernesto Larcin, Tomasz Jckmolokz ülkelerine gidemedi.

Almanya'nın Bad Oeynhausen kasabasındaki Avrupa'nın en büyük transplantasyon ve yapay kalp ameliyatı yapılan kliniğin başhekimi Prof. Dr. Jan Gummert ise geriye dönememekten şikayetçi olmadığını belirterek, hesapta olmayan tatilin keyfini çıkaracağını söyledi.

Kongrelerin başkanlığını yapan, Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Öztekin Oto, Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title