Haberler

Türk Doktorun Avrupa'da Büyük Başarısı

Doç.dr. Eray Kara'nın Yürüttüğü, Cerrahi Uygulamalarda İnsan Bağışıklık Sistemine Olumlu Etki Eden Çalışma, Avrupa'da Birincilik Ödülüne Layık Görüldü.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Eray Kara'nın yürüttüğü, cerrahi uygulamalarda insan bağışıklık sistemine olumlu etki eden çalışma, Avrupa'da birincilik ödülüne layık görüldü.

CBÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Eray Kara, Doç.Dr. Cengiz Kırmaz ile Doç.Dr. Ahmet Var'ın destekleriyle yürüttüğü "Deneysel pnömoperitonyum modelinde Beta-D Glukan'ın peritoneal immun defans belirteçleri ve sitokin yanıtı üzerine etkileri" isimli çalışma hakkında basın toplantısı düzenledi. Eray Kara, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Ekmek mayası, tahıl ve bazı mantar türlerinden elde edilen polisakkarit yapısındaki 'Beta-D glukan' isimli bir maddenin deneysel olarak gerçekleştirilmiş laparoskopik cerrahi uygulamalarda, yani karın içerisine CO2 gazı verilerek yapılan ameliyatlarda bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiliyor." Kara, çalışmanın sonucu hakkında şöyle konuştu: "Bu çalışma ile özellikle yaşlı, şişman ve şeker hastası olan kanser hastalarında kapalı ameliyatlar sonrasında daha çabuk iyileşme sağlanacağı, yara yeri iyileşmesiyle ilgili problemlerin daha aza indirgeneceği, ameliyata bağlı yan etkilerin daha az görüleceği, bağışıklık sisteminin olumlu yönde etkileneceği ve dolayısıyla kanser hastalığı ile daha uzun ve etkin bir mücadelenin sağlanabileceği öngörülüyor. Bu konuyla ilgili ileri araştırma ve çalışmalar halen devam etmektedir." Beta-D Glukan isimli maddenin laparoskopik cerrahide karın zarındaki değişiklik ve bağışıklık sistemine etkileri konusunda dünya literatüründeki ilk çalışma olması bakımından ayrıca önem kazandığını belirten Doç.Dr. Kara, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıl Ulusal Laparoskopik Cerrahi Kongre'sinde 3.'lük ödülüne layık görülen bu çalışma, 24-27 Nisan 2008 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 44 ülkeden 500'e yakın katılımcı ve 270 çalışmanın yer aldığı '1st.Central European Congress of Surgery' isimli Avrupa cerrahi kongresinde birincilik alarak en değerli çalışma ödülünü kazanmıştır." CBÜ Tıp Fakültesi Allerji ve İmmunoloji Bilim Dalı'nda Doç.Dr. Cengiz Kırmaz ve Biokimya ABD'de Doç. Dr. Ahmet Var'ın da desteklediği çalışma birincilik ödülü alması üniversite camiasında gururla karşılandı. Bu çalışması ile Doç. Dr. Eray Kara, hekimlik geçmişinde kazandığı 3 ulusal ödülden sonra Avrupa Cerrahi Kongresi'nden elde ettiği birincilik ile başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Bir süre Fransa'nın Strasbourg kentinde laparoskopi eğitimi almış olan Doç.Dr. Eray Kara'nın laparoskopik cerrahi ile ilgili ulusal ve uluslar arası birçok yayını bulunuyor.

(MY-ÖA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title