Haberler

Turab Üyeleri Mersin Limanı'nı Ziyaret Etti

Türk-arap İş Adamları Derneği (Turab) Genel Başkanı Sedat Kutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (Mıp) Genel Müdürü Peter Ong Kim Pong'u Ziyaret Ederek, Mersin Limanı'nda Yürütülen Çalışmalardaki Son Durum ve Özellikle Arap Ülkeleriyle Ticaretin Arttırılması Konusunda Fikir Alışverişinde Bulundu.

Türk-Arap İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Sedat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Peter Ong Kim Pong'u ziyaret ederek, Mersin Limanı'nda yürütülen çalışmalardaki son durum ve özellikle Arap ülkeleriyle ticaretin arttırılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Mersin Limanı'nda yürütülen iyileştirme çalışmaları ile ilgili TURAB'a özel hazırlanan barkovizyon gösteri ile sunum yapan MIP Genel Müdürü Pong, Mersin Limanı'nda işlerin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. İyileştirme kapsamında devam eden yatırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Pong, "Türkiye'nin Arap ülkeleri ile ticari işbirliği ne kadar artar ise Mersin Limanı'nın işlem hacmi de bu oranda artar" dedi.

TURAB Genel Başkanı Sedat Kutlu da, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, bulunduğu coğrafyada önemli avantajlara sahip olan Mersin'e dikkat çekti. Kutlu, TURAB'ın 22'si Arap ülkesi, 7'si Türk Cumhuriyetleri olmak üzere "29 ülke el ele" sloganıyla yola çıktığını belirterek, bu ülkeler ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirecek çalışma ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

(HK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title