Haberler

Tunus Zeytinyağı İhracatında Dünya Birincisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tunus Zeytinyağı Milli Konseyi Başkanı Abdullatif Ghedira ile röportaj Tunus'un bu yıl dünyada en çok zeytinyağı ihraç eden ülke olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tunus Zeytinyağı Milli Konseyi Başkanı Abdullatif Ghedira ile röportaj Tunus'un bu yıl dünyada en çok zeytinyağı ihraç eden ülke olduğu bildirildi.AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tunus Zeytinyağı Milli Konseyi Başkanı Abdullatif Ghedira, "Zeytin üreticisi ülkelerin olumsuz iklim şartlarına karşılık Tunus'taki iklimin uygun olması gibi istisnai durum ve rekoltedeki beklenmedik artış nedeniyle Tunus dünya zeytinyağı ihracatında bu yıl birinci sıraya yükseldi" dedi. Tunus'un 300 bin ton zeytinyağı ihracatıyla dünya birinciliğine yükseldiğini ve beklenmedik rekolte artışı yaşandığını dile getiren Ghedira, söz konusu olumsuz iklim şartlarından dolayı dünya zeytinyağı üretiminde yüzde 27'lik düşüş kaydedildiği, bundan en çok İspanya ve İtalya gibi ülkelerin etkilendiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title