Haberler
BBC

Trump: Rusya Soruşturmasında Kendimi Affetmek İçin 'Mutlak Yetkim' Var

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile bağlantıları olduğuna yönelik iddialara yönelik soruşturmayla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'yla bağlantıları olduğuna yönelik soruşturma ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Trump, kendisini affetmek için "mutlak yetkisi" olduğunu söyledi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklmada, "Pek çok hukuk profesörünün de dediği gibi kendimi affetmeye mutlak yetkim var. Ama yanlış bir şey yapmamışken bunu neden yapayım ki?" dedi.

ABD Başkanı, Rusya'nın ülkesinde 2016'da "seçim kampanyasına müdahil olduğu" ve "adaleti engellediği" suçlamalarıyla karşı karşıya.

Anayasa hukuku uzmanları ise ABD Başkanı'nın kendi kendisini affedip edemeyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Giuliani 'Niyeti yok' demişti

Trump'ın mesajı, avukatlarından eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani'nin Pazar günü Trump'ın kendi kendisini affetme yetkisi olduğu ancak bu yetkiyi kullanma niyeti olmadığını söylemesinin ardından geldi.

Rudolph Giuliani Amerikan ABC televizyonuna yaptığı açıklamada "Bence bunun siyasi sonuçlarıyla yüzleşmek çok zor olur. Diğer insanları affetmek bir şey, kendi kendini affetmek başka bir şey" demişti.

Trump'ın bu soruşturmada kendisini affetme yetkisi olup olmadığı ise Amerikan New York Times gazetesinin Trump'ın avukatlarının, soruşturma heyetine gönderdiği bir mektubu yayımlamasıyla tartışılmaya başlamıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Donald Trump Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title