Haberler

Trabzon: Bakan Özak Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Fransa Parlamentosu'nun Sözde Ermeni Soykırımının Reddedilmesini Suç Sayan Yasa Teklifini Saçma Sapan Bulduklarını Belirtti. Bakan Özak, Fransa Halkının Bundan Haberi Olmadığını Söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini saçma sapan bulduklarını belirtti. Bakan Özak, Fransa halkının bundan haberi olmadığını söyledi.

Bakan Özak, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, "Üniversiteleriyle, sivil toplum örgütleriyle, işadamlarıyla, medyasıyla, yüzde yüz haklı olduğumuz bir konuda haksız duruma düşmeyeceğiz. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Sayın Başbakanım'ı arayıp özür diledi. KTÜ'nün, YÖK Başkanı'nın, siyasi partilerin tepkileri çok önemlidir. Bu konuda Trabzon'a teşekkür etmemiz gerekir. Bunun devamını da yapmamız lazım, yarın karşımıza başka bir şey çıkaracaklar, Pontus saçmalığını çıkaracaklar. Öteki gün başka bir şey çıkaracaklar" dedi.

Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu kaydeden Bakan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye, Pakistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İtalya'ya gittik, bu ülkeler Türkiye'ye müthiş gözle bakıyor. Artık lider ülke konumundayız. Bu yüzden Türkiye'nin geleceği son derece iyi. Güçlerimizi birleştirelim."

İftar yemeğine Trabzon Valisi Hüseyin Yavusdemir, Belediye Başkanı Volkan Canlaioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile davetliler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title