Haberler

Toyota Hibrit İstasyon Kuracak

Japonya ve Dünyanın Önde Gelen Otomobil Üreticilerinden Toyota, Önümüzdeki Yıl Hibrit Teknolojisi İçin Büyük Bir Atılım Yapacak.

Dünyaca ünlü otomobil markası Toyota, hibrit teknolojisine geçişin en ciddi adımlarından birini önümüzdeki yıl atacak. Öyle ki, satışa sunacağı otomobillerin yanısıra, kendi özel hibrit istasyonunu da kuracak olan Toyota, böylelikle petrol tüketiminin azalmasında kendi üzerine düşen görevin çoğunluğunu yerine getirmiş olacak.

2010'da 21 istasyon açmayı planlayan firma, halihazırda bulunan ve dünyanın ilk seri üretim hibrit otomobili olma özelliğini taşıyan Prius'u buradan şarj etmek mümkün olacağını açıkladı. istasyonun üzerindeki paneller sayesinde, güneş enerjisini elektirik enerjisine çevirecek olan Toyota, bu sayede gelecekte satışa sunacağı hibrit araçlar için de alt yapı sağlamış olacak.

Uygulama ilk olarak Japonya'nın 11 farklı bölgesinde gerçekleştirilecek. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde, 2015 yılında Avrupa'nın hibrit teknolojisine geçmeyi planladığını duyurmuştuk.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title