Haberler

Torunu Namık Kemal'i Anlattı: "Yanında Kağıt Yoksa, Gömleğinin Kollarına Yazardı"

Torunu Namık Kemal'i anlattı: "Yanında kağıt yoksa, gömleğinin kollarına yazardı"TEKİRDAĞ - Tekirdağ'a gelen Namık Kemal'in torunları dedelerinin bilinmeyen yönlerini açıkladı.

Torunu Namık Kemal'i anlattı: "Yanında kağıt yoksa, gömleğinin kollarına yazardı"

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'a gelen Namık Kemal'in torunları dedelerinin bilinmeyen yönlerini açıkladı. Namık Kemal'in torunu Yaprak Öz, "Dizelerini düşünmeye planladığı zaman yanında kağıt yoksa, gömleğinin kollarına yazardı" dedi.

Tekirdağ'da Halk İnkılabının 89. Yıl Dönümü kapsamında Namık Kemal Evi'nde kurulan Atatürk Fotoğrafları ve Tekirdağ Basınında Harf İnkılabı Sergisi açıldı. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları ve Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaş ve öğrencinin yanı sıra Vatan Şairi Namık Kemal'in torunları Süleyman Mümtaz Gürsün Öz, Fatma Gülay Osmanoğlu Öz, Necmiye Yaprak Öz ve Bülent Öz katıldı.

"Kızı feride hanım fark ederde bir kenara not ederse kalırmış"

Serginin açılışında bir konuşma yapan Yaprak Öz, "Dedemiz Namık Kemal'in bayrağını taşıyan insanlarla burada karşılaşmak bizleri çok mutlu etti. Namık Kemal bir düşünce adamı olarak kendisini ifade etmeye çok önem gösteren birisiydi. Dedemiz ile ilgili bizim ailemize yansıyan bir hikayesini paylaşayım. Namık Kemal kendisine esin geldiğinde dizelerini düşünmeye ve planlamaya başladığı zaman eğer yanında kağıt yoksa dizeleri gömleğinin kolalı kollarına yazardı. Yalnız bu dizeler ve şiirler ne yazık ki eğer kızı feride hanım fark ederde bir kenara not ederse kalırmış. Bir deftere geçirmez ise yıkanır kaybolur gidermiş. Bu kadar üretken bir insanmış. Bize intikal eden eserlerinin üçte ikisidir. Namık Kemal dile çok önem veren birisiydi. Dilin sadeleşmesini iletişimin kuvvetlenmesini çok isterdi. Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduğu harf devrimini ben kendi şahsım adına bir Kemal'den bir başka Kemal'e bayrağını taşıyorum mesajı olarak yorumluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından resim sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Namık Kemal Bülent Öz Tekirdağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title