Haberler

    Toplu Yemek Devi 'Tarlaya' İndi

    Türkiye'nin lider toplu yemek firması Sofra/Compass Group Türkiye tarladaki ürününü hak ettiği fiyata satmakta zorlanan çiftçileri sevindirecek bir karara imza attı.

    Türkiye'nin lider toplu yemek firması Sofra/Compass Group Türkiye tarladaki ürününü hak ettiği fiyata satmakta zorlanan çiftçileri sevindirecek bir karara imza attı. 2015 yılında 500 milyon TL'lik gıda alımı yapan şirket anlaşmalı platformları vasıtasıyla meyve ve sebzeyi doğrudan çiftçiden almaya başladı.

    Firmanın Türkiye CEO'su Nihat Kartal, bu kararla hem çiftçiye destek olduklarını hem de kendi maliyetlerini dengelediklerini söylüyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerle görüşmeler yapan firma, çiftçilerle anlaşma yaparak daha tarladayken ürünlerini almak garantisi verdi. Kartal, "Anlaştığımız çiftçiler tarlalarını bizim için ekiyor. Biz de onlara gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Ürün alma garantisi veriyoruz ve ödeme planları yapıyoruz. İsteyen üreticiye ön ödeme yapıyoruz böylece gerekli tohumu ve gübreyi alabiliyorlar. Tohumun tarlaya atılmasından ürünün mutfaklarımıza gelişine kadar her aşamada çiftçiye destek oluyoruz. Çiftçi de böylelikle ürünümü kime satacağım, kaça satacağım endişesinden kurtuluyor" diyor.

    Günde 1 milyon kişiye ulaşan sebze ve meyvelerin istedikleri standartlarda ve kalitede yetiştirilmesinin de kendileri için önemli olduğunun altını çizen Kartal, bu nedenle çiftçinin bilinçlendirilmesi için çalıştıklarını, bunun için de çiftçileri ziraat mühendisleriyle buluşturduklarını söylüyor. "Kalite departmanımız sürekli olarak ürünleri denetliyor, kullanılan tohumları ve gübreyi kontrol ediyor. Tüm tedarikçilerin belgeleri düzenli olarak takip ediliyor. Ayrıca tedarikçiler bağımsız kalite ve hijyen firmaları tarafından denetleniyor. Bu denetimler sonucunda "iyi" not alan tedarikçilerle çalışmaya devam ediliyor. Onay almayan tedarikçilerin ürünleri ise satın alınmıyor. Şimdiye kadar bu platformlar vasıtasıyla 450 çiftçiye anlaşmalı üretim yaptırdık. Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerden alınan meyve ve sebzeler lojistik partnerimizin 6 deposunda toplanıyor ve buradan dağıtımı yapılıyor. İlk olarak domates, patates, biber, patlıcan ve elma aldık. Yılda toplam 500 milyon TL'lik gıda alımı yapıyoruz. Sebze ve meyve ile başladığımız doğrudan gıda alımını kademeli olarak diğer ürün gruplarında da uygulayacağız."

    REKABET GÜCÜMÜZ ARTTI

    Doğrudan çiftçi ile buluşmanın gerekliliğine inandıklarını söyleyen Nihat Kartal, "Gıda fiyatları ciddi oranda artıyor. Bu duruma yönelik tedbir almamız gerekiyordu ve tarladan ürünü almamız en doğru yöntemdi. Çiftçi ile anlaştığımız için aracı sayısı düştü. Çiftçi ürününü hak ettiği fiyata ve alım garantisi ile satıyor. Biz de maliyetlerimizi kontrol altına aldık. Dolayısıyla rekabet gücümüz arttı, bu da müşterilerimize olumlu yansıyacak" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Kartal Ekonomi Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

    Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title