Haberler

Toplu Taşıma Araçlarında 'Ajan Polis' Uygulaması

Samsun'da Toplu Taşıma Araçlarının Denetlenmesi ve Trafik Kurallarına Uyması İçin Emniyet Müdürlüğü Tarafından Yeni Bir Uygulama Başlatıldı.

Samsun'da toplu taşıma araçlarının denetlenmesi ve trafik kurallarına uyması için Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı.

Şehir merkezinde bulunan toplu taşıma araçlarına yönelik trafik kurallarını ihlal ettikleri şikayetlerinin artması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü yeni bir çalışma başlattı. Trafik polislerinin haricinde Emniyet Müdürlüğü'nün başka birimlerinde görevli polisler, sivil olarak görev yapıp yolcu olarak bindikleri toplu taşıma araçlarında denetim yapacaklar. Ajan polis uygulaması ile araç sürücüsü yolcular arasında bulunan polisi fark etmeyecek ve görevli polis ise, söz konusu araçlar için ışık ihlali, fazla yolcu alma, tehlikeli şerit değiştirme gibi trafik suçlarında tutanak tutacak. Söz konusu görevlinin tuttuğu tutanak doğrultusunda araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulanacak. Trafik ihlali yapan araç sürücülerine ise 52 YTL ila 208 YTL arasında para cezası yazılacağı öğrenildi.

(MAY-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title