Haberler

Topbaş: "Başbakan'ın Önerisi Tartışılmalı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trafik Sorununun Hafifletilmesi İçin 'İstanbul'da Plakalar Dondurulsun' Yönündeki Önerisinin Tartışılması Gerektiğini Söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın trafik sorununun hafifletilmesi için ''İstanbul'da plakalar dondurulsun'' yönündeki önerisinin tartışılması gerektiğini söyledi.

Topbaş, Malta Köşkü'nde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, İstanbul ile ilgili çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da plakaların dondurulması önerisine ilişkin görüşleri sorulan Topbaş, Erdoğan'ın ''Ulaşım adına bir müddet için plakalar dondurulsun. Yaşanacak gelişmelerin ardından ileride plaka sayısı tekrar artırılsın'' yönünde ifade kullandığını, bunun ''tamamen keselim, dondurulsun'' yönünde bir öneri olmadığını söyledi.

Trafikle ilgili çözüm önerileri arasında Başbakan'ın dile getirdiği önerinin de görüşüldüğünü dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:

''Belli bir süreç için olabilir. Öneriyle ilgili farklı değerlendirmeler var. 'Plaka fiyatları ciddi boyuta gelir, araç satışları artabilir' diye. Bugüne kadar yapılamayan yollar nedeniyle İstanbul'daki trafik sıkıntısına bir çözüm getirilmeli. Sınırlamalar getirilebilir ama bu, halkın katılımıyla mümkündür. Okulların açıldığı hafta yaptığımız anonslara vatandaşımız uyunca rahatlık sağlandı. Yeni almak istediğimiz tedbirler var, üzerinde tartışıyoruz.''

Trafik sorununun çözümüne yönelik başka görüşlerinin de olduğunu dile getiren Topbaş, şöyle devam etti:

''Birden fazla aracı olanlara vergilerde kademeli artışlar sağlanmalı diye düşündük. Bir aracı olan, 2 aracı olan, 3 aracı olana farklı vergiler getirilmeli. Belki İstanbullu olarak şunu söyleyebiliriz: 'Biz daha çok toplu taşıma araçlarını kullanacağız. Bireysel araç kullanmak yerine komşularımızla ortak araç kullanmayı tercih edeceğiz. Daha çok yürümeyi tercih edecek hale geleceğiz'. Böyle bir davranış biçimi ortaya koyarsak buna da gerek kalmaz. Çok kısa mesafelerde araç kullanmamalıyız. Pik saatlerde trafiğe çıkmamayı tercih etmeliyiz. Ancak o zaman kente rahatlık gelebilir.

Belli yaştan sonraki araçları trafikten çekme adına birtakım düzenlemeler yapılabilir. İstanbul'da yaş tahdidi var denilebilir. 10-20 yıl... Bu da tartışılacak konulardan biri. Geçmişte tek-çift plaka tartışılırdı. Şimdi mesai saatlerini ayrıştırmak istiyoruz. Yakında bunlar karar altına alınıp kesinleşecek. Kentte bireysel araç kullanımı çok fazla. Yüzde 89 kara, yüzde 7 demir yolu, yüzde 4 deniz ulaşımıyla taşıma yapılıyor.''

İstanbul ile ilgili ulaşım kararlarının bugüne kadar net olmamasını da eleştiren Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yatırımlarımızın yüzde 60'ını ulaşıma ayırdık. 'Hedefimiz 2011 yılı sonuna kadar İstanbul'da ulaşım adına 22,5 milyar YTL yatırım yapacağız' dedik. 'İstanbul'un kendi metrosunu yapma gücü yok. Bize böyle bir kaynak verirseniz 5 yılda bitiririz' dedik. Ama para, maddi güç lazım. 500 kilometre metroyu kendi imkanlarımızla yaparsak, 20-25 yılı göze almamız gerekiyor. 2009 itibarıyla 140 kilometre raylı sistemi yakalamak istiyoruz. 2011'de 240 kilometreye çıkacak. İstanbul 500 kilometre raylı sisteme kavuştuğunda alternatif olarak 'İşte metromuz var, toplu taşımamız var, bunları tercih edebilirsiniz ya da trafikteki sıkıntıyı çekebilirsiniz' diyebiliriz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title