Haberler

300 Öğrencinin Zehirlendiği Kız Yurdunda Eylem Yapıldı, Öğrenciler İstifa istiyor

Güncelleme:

Tokat'ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'nda üç gün içerisinde 300'e yakın öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından yurt önünde eylem yapıldı.

Tokat'ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu'nda üç gün içerisinde 300'e yakın öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından yurt önünde eylem yapıldı. Öğrenciler yönetimi istifaya çağırdı.

3 GÜN İÇERİSİNDE 285 ÖĞRENCİ HASTANEYE BAŞVURDU

Taşlıçiftlik mevkiinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdunda cuma günü 69 öğrenci, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne kaldırıldı. 3 gün içerisinde ise toplam 285 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Öğrenciler ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

300 Öğrencinin Zehirlendiği Kız Yurdunda Eylem Yapıldı, Öğrenciler İstifa istiyor

''YEMEKLERİN İÇİNDEN BÖCEK ÇIKTI''

KYK yurdunda kalan bir grup öğrenci rahatsızlıkların artmasından dolayı bina önünde eylem yaptı. Öğrenciler 'İşletme istifa diyerek slogan attı. Bazı öğrenciler ise yemeklerin içerisinden böcek çıktığını iddia etti. Cuma günü akşam yemeğinden sonra rahatsızlıkların başladığını söyleyen öğrenciler, 'Arkadaşlarımızın bir kısmı tavuktan, bir kısmı köfte ve makarnadan rahatsızlanıp zehirlendiği söyleniyor bize. Fakat sayıların biz çarpıtıldığını düşünüyoruz. 400'ün üzerinde rahatsızlanan, zehirlenen arkadaşımız var.' diye konuştular.

300 Öğrencinin Zehirlendiği Kız Yurdunda Eylem Yapıldı, Öğrenciler İstifa istiyor

'ŞU ANKİ' SAYI 300'E YAKIN'

KYK İl Müdürü Fahri Delen ise net sonuçların çarşamba günü çıkacak tahliller sonucunda belli olacağını belirterek, Bir sıkıntı var ise gereğini yapacağız. İlk tespitlere göre bağırsaklarda problem var, çocuklarda üşütme, titreme ve ateş gibi şeyler var. Yatan bir hastamız yok. Çocuklar ayakta tedavi oldu. Şu andaki sayı 300'e yakın ama bazıları 2-3 kez hastaneye gitti.'' diye konuştu.

300 Öğrencinin Zehirlendiği Kız Yurdunda Eylem Yapıldı, Öğrenciler İstifa istiyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yurtlar Kurumu Tokat 3.Sayfa Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

cimbom:

benim kızımda sürekli bu yurtların yemeklerinden şikayetçi bir kaç kez oda zehirlenme yaşadı hangi hödük ilgileniyorsa ilgilensin artık yoksa biz veliler ilgileniriz

3
1
yanıtYanıtla
AT SAR:

Yandaşa yemek ihalesi veriliyorsa böyle olur işte.

yanıt0
yanıt0
Dersimli:

Tek çözüm kırbaç.

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ve burası YENİ TÜRKİYE :)))

1
0
yanıtYanıtla
Z:

Tüm türkiyenin Taşeron firmalarını kontrol edilip ihaleleri hakkıylamı yoksa peşkeşmi çekilmir araştırılmasını arz ediyorum cumhur başkanım uyuma bunlarıdamı fetö pislikleri yaptı

1
0
yanıtYanıtla
Öğrenci:

Kyk larda malesef bu tur ilaylar sikca oluyor. Firmalar ihaleyi alana kadar iyi ondan sonrasi rezillik. 4 yil kyk da kaldim ve yemekler her zman cok cotuydu. Sabah kahvalti icin verilen kucuk bal paletini acarken altinda baska bi marka etiket daha oldugunu fark ettik ekmegin icinden sinek cikti mudureyr goturduk ama hic bi yaptirim uygulamadi. Zaten sonra da Feto cu cikti

1
0
yanıtYanıtla
vatan millet:

millet para kazanma derdinde hak hukuk kimin umrunda insanlar cocuklar zehirlenmis önemli degil yazik gitmesin bayat ve ucuz gidalari dayatmanin bedeli olmali akp sorumlu sensin madem beceremiyorsun niye basa gectin yoksa gecirildinmi siyonlar tarafindan zehirli gida verenler bir kisi bile ölse katil hükmünde

0
0
yanıtYanıtla
DAL DAŞ:

Kaç tane asker zehirlendi bir şey çıkmadı sonra devam ettiler işlerine o yemek fabrikası hangi siyasinin kankası onu çözerseniz habercilik süper olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Duyarlı Vatandaş:

Yemekhane ve kantin işletmecilerini liyakata göre değil de Genel Müdürün takdir puanına göre seçerseniz bu sonuçlarla karşılaşırsınız. . Kabahatin temeli bazılarını kayırabilmek amacıyla yapılan yemekhane-kantin işletmeci seçimi şeklidir. Korunması gereken insanları seçerseniz. . Gariban Yurt yönetimleri de Sizin ve bazılarının adamı olan bu istimarcıları yeterince denetleyemezler ve sonuç Devletin Parasıyla Milletin çocuklarının zehirlenmesidir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title