Haberler

Tıka Basa Dolu Minibüste "Ölüm"le Yolculuk

Çengelköy'de 36 Yaşındaki Cemaliye Atmaca'nın Minibüsten Düşerek Ölmesinin Ardından, İkitelli-topkapı Arasında Sefer Yapan Minibüsteki Vatandaşların Kapıdan Sarkarak Ölümle Yaptığı Yolculuk Bazı Şoförlerin Duyarsızlığını Gözler Önüne Serdi. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, Vatandaşların Hayatını Tehlikeye Atan Şoföre Gerekli Cezanın Verileceğini Söyledi.

Çengelköy'de 36 yaşındaki Cemaliye Atmaca'nın minibüsten düşerek ölmesinin ardından, İkitelli-Topkapı arasında sefer yapan minibüsteki vatandaşların kapıdan sarkarak ölümle yaptığı yolculuk bazı şoförlerin duyarsızlığını gözler önüne serdi. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, vatandaşların hayatını tehlikeye atan şoföre gerekli cezanın verileceğini söyledi.

Çengelköy'de 36 yaşındaki Cemaliye Atmaca'nın minibüsün açık kapısından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen, bazı minibüs şoförlerinin kazadan ders çıkarmadıkları gözlendi. İkitelli Topkapı arasında çalışan 34 M 3747 plakalı minibüs sürücüsü fazla yolcusuyla kapısını açık seyir halinde olması dikkat çekerken, otoyolda yavaşlamasının bile tehlikeli ve yasak olduğu alanları durak olarak kullanması gözden kaçmadı. Kapısı açık seyreden minibüsten bazı vatandaşların ayakta

bile yer bulamadıkları için kapıdan sarkarak yolculuk yaptıkları gözlenirken, TEM Otoyolu Vatan Caddesi arasında bulunan 6 kilometrelik otoyolda minibüsün 7 ayrı yerde yolcu indirip bindirmesi tepkiyle karşılandı.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, çekilen görüntüleri inceledikten sonra soruları yanıtladı. Minibüsçülerin seyir halindeyken kapılarını açık tutmalarının kesinlikle yasak olduğunu belirten Öztürk, "2.5 yıldır yaptığımız bir çalışma çerçevesinde bir minibüs yönergesi hazırladık. Bu yönergede seyir halindeki minibüslerin kapılarını açık tutmaları konusunda tabi olayı ben gördüm. Bizim de tespitlerimiz doğrultusunda biz bu arkadaş hakkında gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Bu

konuyla ilgili araç sahibini çağıracağız. Yapacağımız yazışmanın ardından 1 günden 90 güne kadar trafikten men etmemiz söz konusu" dedi.

Cemaliye Atmaca'nın kapısı açık minibüsten düşerek öldüğünü hatırlatan Öztürk, "İstanbul'da kapıların açılması konusunda bazı taleplerin yolcudan geldiğini yaptığımız anketlerde gördük. 'Yani başkanım biz kapıları açık tutmak istemiyoruz. Ama yolcularımız içeriye hava gelsin diye, kapıların açılmasını talep ediyorlar' deniyor. Ben kesinlikle arkadaşları ikaz ediyorum. Sizin aracılığınızla da ikaz ediyorum. Seyir halindeyken, kesinlikle minibüslerin kapılarını açık tutulması söz konusu değil. Bundan sonra

da takipçisi olacağız" diye konuştu.

Konuyla ilgili yönetim kurulunun çalışmalarına başladığını belirten Öztürk, İstanbul'da faaliyet gösteren 6 bin 200 minibüse 5 yıl içinde klimalı olması zorunluluğu geldiğini dile getirdi. Eylül ayının sonunda 2 bin 500 şoförü eğitime tabi tutacaklarının altını çizen Öztürk, "Bu eğitim çerçevesinde, hem görsel hem yazılı hem halkla ilişkiler konusunda 100 puanı tamamlayan arkadaşlarımız, çalışma belgesiyle çalışabileceklerdir" şeklinde konuştu.

(AS-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title