Haberler

THY'ye 'Deve' Tepkisi

Diyarbakır'da, 4 Yıl Önce Düşen THY Uçağında Can Veren 75 Kişi, Havaalanında Düzenlenen Törenle Anıldı. Kazazede Aileleri Adına Konuşan Süleyman Demirkol, 'Rj 100 Tipi Uçakları Hava Filosuna Katanlar, Uçmasına İzin Verenler Suçludur. Bu Uçaklar O Kadar Çok Kaza Yapıyormuş Ki, Daire Başkanları, Bunlardan Kurtuldukları İçin Deve Kesti, 'Dünyaya Rezil Olduk' Denilerek Görevden Alındı.

Diyarbakır'da, 4 yıl önce düşen THY uçağında can veren 75 kişi, havaalanında düzenlenen törenle anıldı. Kazazede aileleri adına konuşan Süleyman Demirkol, ''RJ 100 tipi uçakları hava filosuna katanlar, uçmasına izin verenler suçludur. Bu uçaklar o kadar çok kaza yapıyormuş ki, daire başkanları, bunlardan kurtuldukları için deve kesti, 'dünyaya rezil olduk' denilerek görevden alındı. Burada bir kaza meydana geldi 75 kişi diri diri yandı. Bu olay dünyaya bizi rezil etmemiş ki, kimse görevden alınmadığı gibi bir soruşturma dahi açılmadı'' diye tepki gösterdi.

THY İstanbul- Diyarbakır seferini yapan RJ 100 tipi yolcu uçağı 8 Ocak 2003 akşamı Diyarbakır Havaalanı'na inişe geçtiği sırada yere çakıldı. Kazanın 4'ncü yıldönümünde ölen 75 kişi havaalanında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine düşen uçaktan sağ kurtulan Gencay Güneş ve Celal Tokmak da katıldı. Uçağın düşmesinden sonra alev almasıyla yüzünde derin yanık izleri bulunan Gencay Güneş'in geçirdiği çok sayıda estetik ameliyata rağmen kazanan izlerini taşıdığı görüldü.

Anma töreninde havaalanının yolcu girişi bölümüne konulan çelengin yanına kazada yaşamını yitiren bazı yolcuların fotoğrafları bırakılarak mum yakıldı. Çelengin yanına THY'nin RJ tipi uçaklardan kurtulmasının şerefine İstanbul Atarük Havalimanı'nda kestiği deve ile ilgili haberleri gösteren kupürler de bırakıldı. Kazada, bir yakınını kaybeden AKP Diyarbakır İl Başkanı Abdurahman Kurt ve bazı yolcu yakınlarının katıldığı törende, kazazedelerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra dualar okundu.

Kazazede aileler adına konuşan Süleyman Demirkol, kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu söyledi. Kazada THY'yi sorumlu tutan Demirkol, şunları söyledi:

''RJ 100 tipi uçakları hava filosuna katanlar suçludur. Bu uçakların uçuşuna izin verenler suçludur. Bu uçaklar o kadar kaza yapıyormuş ki teknik personel ve daire başkanları Şükrü Can, bu uçaklardan kurtuldukları için en büyük kurbanlık hayvan olan deveyi kesti. Olaydan sonra 'dünyaya rezil olduk' diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım soruşturma başlatarak Şükrü Can'ı görevden aldı. Burada bir kaza meydana geldi 75 kişi diri diri yandı. Bu olay dünyaya bizi rezil etmemişki, kimse görevden alınmadığı gibi bir soruşturma dahi açılmadı.''

Demirkol, bugüne kadar adaletin tecelli etmediğini belirterek, ''Acaba RJ 100 tipi uçakları sefere koyanlar, malülen emekli edilmiş pilotu çalıştıranlar hiç suçlu değilmiydi?'' diye konuştu.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title