Haberler

Tff 2. Lig

Erzurumspor, Kayyuma Devir Tehlikesi Yaşıyor. 8 Haziran 2008'de Yapılan Genel Kurul Sonrası Yönetime Talipli Çıkmayınca Kulübün İdaresini Üstlenen Divan Kurulu, Hafta Sonunda Delegeleri Olağanüstü Genel Kurula Çağırdı.

Erzurumspor, kayyuma devir tehlikesi yaşıyor. 8 Haziran 2008'de yapılan genel kurul sonrası yönetime talipli çıkmayınca kulübün idaresini üstlenen divan kurulu, hafta sonunda delegeleri olağanüstü genel kurula çağırdı.

8 Haziran'dan itibaren kulübün yönetimiyle yakından ilgilenen Divan Başkanı ve Türk-İş Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, ilgisizlikten şikayetçi oldu. Erzurumspor'un yönetimsiz kalmasından sonra iktidar partisinden sadece bir kez AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak'ın kendisini aradığını belirten Gözgeç, şehri yönetenlerin takımla ilgilenmediklerini ifade etti. Kanun gereği 28 Haziran günü delegeleri olağanüstü genel kurula çağırdıklarını vurgulayan Gözgeç, takıma yine sahip çıkılmaması halinde kulübün anahtarlarını Erzurum Valisi Sami Bulut'a teslim edeceklerini belirtti.

"ESKİ BAŞKAN ARAMADI" 8 Haziran günü yapılan genel kurul sonrası eski başkan Bekir Ilıcalı'nın kendisini hiç arayıp sormadığını belirten Orhan Gözgeç, kulüpte belirsizliğin hakim olduğunu söyledi. Genel kurulda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in "Başkan Bekir Ilıcalı alacağının 800 milyarını hibe etsin' teklifini kayda aldıklarını, Ilıcalı'nın da "Bir bölümünü bağışlarım" dediği lafını kayıtlara geçirdiklerini anlatan Gözgeç, diğer borçlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kendilerinin geçici bir yönetim olduğu için borç-alacak konusuna pek girmediklerini vurgulayan Gözgeç, bu konuyu oluşacak yeni yönetime bırakacaklarını bildirdi.

GÖZLER SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DA Erzurumspor'un bulunduğu durumdan kurtulması için girişimlerini sürdüreceklerini anlatan Gözgeç, bu konuda umutlarının Sağlık Bakanı Recep Akdağ olduğunu belirtti. Akdağ'ın bu konuda sessiz kalmasına bir anlam veremediklerini ifade eden Gözgeç, "Bu memleketi temsil noktasında olan sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'dan bu konuda önemli destek bekliyoruz. Takımın içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için milletvekillerimizden, valimizden, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi.

FUTBOLCULAR SERBEST KALDI Erzurumspor'la mukavelesi bulunan bazı futbolcuların sözleşmede yer alan bir madde gereği serbest kaldıklarını ifade eden Gözgeç, şöyle dedi:

"Sözleşmede yer alan 'kulüp ödeme yapmazsa futbolcu serbest kalır' maddesi gereği Erzurumspor'un para kazanacağı birkaç futbolcu serbest kaldı. Şu an Erzurumspor'un elinde futbolcu var, ama bunlar nerde, nasıl oynar iyi bir teknik kadronun belirlemesi lazım." "1 MİLYON YTL GEREKİYOR" Erzurumspor'un yeni sezona sorunsuz başlaması için en az 1 milyon YTL paraya ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Divan Başkanı ve Türk-İş Temsilcisi Orhan Gözgeç, "Eğer bu para bulunur yeni yönetim oluşturulursa takım için henüz geç kalınmış değildir. Bu kaynakla Erzurumspor ligde büyük ölçüde başarılı sonuçlar da alır. Ancak, öncelikle takımı lige başlatacak bu kaynağı oluşması gerekiyor" diye belirtti.

"ŞİRKETLEŞME ŞART" Son yıllarda büyük sıkıntı yaşayan Erzurumspor'un kurtuluşunun şirketleşme olduğunun altını çizen Gözgeç, kulübe sabit gelir sağlayıcı tedbirler alınması gerektiğini de bildirdi. Menderes ve Cedit Oto Parklarının kulüp için iyi bir gelir kaynağı olduğunu kaydeden Gözgeç, ayrıca yeni yapılan hastane oto parkının gelirinin de Erzurumspor'a verilmesini talep etti. Kulübe kalıcı gelir sağlanmasından sonra hemen şirketleşme çalışmasının başlatılmasını isteyen Gözgeç, profesyonelce yönetimle kulübün sıkıntıdan kurtulacağını ifade etti.

Erzurumspor'a bir gelir kapısı da Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan gondol lift olduğunu belirten Başkan Gözgeç, buranın da parası karşılığı kulübe kiralanması halinde takımın iyi bir kaynağa kavuşacağını bildirdi.

(ST-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title