Haberler

Tff 1. Lig

Tff 1. Lig Takımlarımdan Diyarbakırspor'da Gözler Yeni Oluşacak Yönetime Çevrilirken, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun İsteği Üzerine Valilik ve Kurum Müdürlerinin Fiilen Diyarbakırspor Yönetiminde Yer Almayacakları Açıklandı. Yeni Yönetimin Şekillenmesi İçin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Yurda Dönüşü Bekleniyor.

TFF 1. Lig takımlarımdan Diyarbakırspor'da gözler yeni oluşacak yönetime çevrilirken, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun isteği üzerine valilik ve kurum müdürlerinin fiilen Diyarbakırspor yönetiminde yer almayacakları açıklandı. Yeni yönetimin şekillenmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yurda dönüşü bekleniyor.

Başbakanlık müsteşarlığına atanan Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın Diyarbakırspor'dan sorumlu vali yardımcısı olarak görevlendirdiği Dr. Hasan Tanrıseven'in, bu anlamdaki görevinin 3 Ekim'deki kongreden sonra tamamlanacağı bildirildi. Yeni Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun valilik ve kurum müdürlerinin fiilen Diyarbakırspor yönetiminde olmasını istemediğini belirten Tanrıseven, valiliğin Diyarbakırspor'a olan maddi desteğinin ise devam edeceğini söyledi. Yönetimde yer alan kurum müdürleriyle birlikte

görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Tanrıseven, "Başbakanlık müsteşarlığına atanan sayın Efkan Ala, kongrede yönetime talipli çıkmadığı için kurum müdürlerinden oluşan bir yönetimin oluşmasını istemişti. Daha sonra beni Diyarbakırspor'la ilgili görevlendirdi. Bizler de elimizden geldiği kadar Diyarbakırspor'a hizmet etmeye çalıştık. Fakat bu işin asıl sahipleri Diyarbakırlılar'dır. Yeni valimiz bizden artık yönetimde fiili olarak yer almamamızı istedi. 3 Ekim'e kadar görevimizi

yapacağız, kulübün temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Kongrede seçilecek yeni yönetime de valiliğin maddi desteği devam edecektir. Sadece yönetim sivilleşmiş olacaktır" diye konuştu.

Diyarbakırspor'da 3 Ekim Çarşamba günü yapılacak kongrede olağanüstü genel kurulda kulübün başına yeni bir yönetimin getirilmesi için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Başkan adaylığı için şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmazken, bakan ve milletvekillerinin yanı sıra Diyarbakır halkı da ortak bir listeyle bu işin yürütülmesini istiyor. Bakanlığın önemli bir etkinliği nedeniyle Portekiz'de bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yurda gelmesinden sonra yeni yönetimin şekillenmesi bekleniyor.

(MG-FA-MFS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title