Haberler

TESK Başkanı Palandöken: "Esnafın Feryadına Kulak Verilsin"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Küçük Esnaf Bu Ülkenin Aynasıdır. Veresiye Defterinin Kabarması, Rafların Boşalmasıyla Her Yerde Alarm Zilleri Çalmaya Başladı. Esnafımızın Feryadı Herkese Bir Uyarı Olmalıydı" Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartları borçlarının giderek kabarması nedeniyle vatandaşların esnaf ve sanatkarlardan veresiye yoluyla alışveriş yaptığını, veresiye defterinin kabardığını ve geri dönüşlerin olmaması nedeniyle rafların "tamtakır" kaldığını kaydederek, ülkenin her yerinde alarm zillerinin çalmaya başladığını dile getirdi.

Palandöken, "Tüm uyarılarımıza rağmen kontrolsüz ve kuralsız olarak açılan AVM'lerden (alışveriş merkezleri) de kötü sinyaller gelmeye başladı. Acilen sektörler arası uyumu sağlayacak önlemler alınmalıdır" dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada, 2007 sonunda başlayan ekonomik durgunluk ve üstüne yaşanan siyasi belirsizlikten etkilenen tüketici harcamalarının önemli miktarda düşüşler gösterdiğini de kaydetti. Palandöken, "Böyle zamanlarda olumsuzluklardan ilk önce esnaf ve sanatkarlarımız etkilenmeye başlar. Küçük esnaf bu ülkenin aynasıdır. Veresiye defterinin kabarması, rafların boşalmasıyla her yerde alarm zilleri çalmaya başladı. Esnafımızın feryadı herkese bir uyarı olmalıydı. Yüksek faizle, vergilerle, enerji fiyatlarındaki artışın olumsuz etkileriyle boğuşan esnaf ve sanatkarımız, bir taraftan da ardı ardına açılmakta olan AVM'ler ve bünyelerindeki Hiper ve grosmarketlerin haksız rekabetini göğüslemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

-"PERAKENDE SÖKTÜRÜNE KURAL KONULMALI"

Palandöken, 2007 sonunda 179 olan alışveriş merkezi sayısının, Mayıs 2008 itibarıyla 199'a çıktığını ve 3 yıl içerisinde bu sayının 350'lere ulaşmasının beklendiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Israrla perakende sektörünün kurallarını gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş şehircilik anlayışıyla oluşturalım dedik. Kontrolsüz ve kuralsız yan yana açılan büyük alışveriş merkezlerinin sadece bizi değil, kendilerini de etkileyeceğini söyledik. Ama sıkıntı tahminimizden daha önce patladı. Bilhassa birbirinin aynı konsepte ardı ardına açılan AVM'lerde cirolar, yüzde 20 ile yüzde 50 arasında düşüş gösterdi. Korkarım hızlı ve kontrolsüz büyüyen perakende sektörü bu dönem sağlıklı bir konsolidasyonu gerçekleştiremeyecek."

-"YENİLİKLERİN KARŞISINDA DEĞİLİZ"

Modern yaşamın getirdiği yeniliklerin karşısında olmadıklarını kaydeden Palandöken, "Ama şehir trafiğini etkileyen, modern ve çağdaş şehirciliğe ters çarpık yapılaşmaya ve çirkin görüntülere, haksız rekabete karşıyız. Bunun bir kuralı olması gerektiğini savunuyoruz" dedi. Palandöken, mutlaka sektörler arası uyumu sağlayacak önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi. (ANKA)

(NUR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title