Haberler

Terörle Mücadele Operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca 26 Ekim-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, 4'ü yönetim kadrosundan olmak üzere 66 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca 26 Ekim-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, 4'ü yönetim kadrosundan olmak üzere 66 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 26 Ekim-2 Kasım tarihlerindeki terörle mücadele operasyonları hakkında detaylı bilgi verildi.

Buna göre, terörle mücadele harekatı kapsamında, Hakkari'nin Şemdinli, Tunceli, Siirt'in Pervari, Diyarbakır'ın Kulp ve Silvan, Erzurum'un Şenkaya, Ardahan'ın Göle, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ile Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda 4'ü yönetim kadrosundan olmak üzere 66 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 32 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, bir keskin nişancı tüfeği, 2 av tüfeği, 4 roketatar, bir AT-4 güdümlü tanksavar silahı, bir lav ve 3 tabanca olmak üzere 46 silah, 43 kilogram C-4 plastik patlayıcı, 665 kilogram amonyum nitrat, 69 el bombası, 3 bin 894 çeşitli cins ve çapta hafif silah mühimmatı, 14 RPG-7 roketatar roketi, 10 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 703 fünye, 58 şarjör, 2 telsiz, birer dürbün ve gece görüş dürbünü ile 19 tüp ele geçirildi.

Bulunan 48 el yapımı patlayıcı imha edildi. Teröristlerin kullandığı 28 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

Yaklaşık 11 bin kaçak yakalandı

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadeleye yönelik hudut hattında düzenlenen operasyonlarda ise 106 bin paket kaçak sigara ve 2 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Ayrıca yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışan 10 bin 764 kişi yakalandı.

Operasyonlarda 9 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı.

Astana mutabakatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib bölgesinde "Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü" olarak görev yapacak. Bu kapsamda 13 Ekim'de bir numaralı, 23 Ekim'de ise 2 numaralı gözlem noktası tesis edildi.

Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar ise devam ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, bölgedeki görevlerini, Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Tunceli Hakkari TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title