Haberler

Terör Örgütü PKK Tek Taraflı 'Ateşkes' İlan Ettiğini Duyurdu

Terör Örgütü PKK Tek Taraflı Olarak 'Ateşkes' İlan Ettiğini Duyurdu. Terör Örgütünün Elebaşılarından Murat Karayılan, Bugün Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda Düzenlediği Basın Toplantısında, İmralı Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde Bulunan Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Çağrısı Üzerine 1 Ekim'den Geçerl...

Terör örgütü PKK tek taraflı olarak `ateşkes` ilan ettiğini duyurdu. Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, bugün Kuzey Irak`taki Kandil Dağı`nda düzenlediği basın toplantısında, İmralı Özel Tip Kapalı Cezaevi`nde bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan`ın çağrısı üzerine 1 Ekim`den geçerli olmak üzere ateşkes ilan ettiklerini söyledi.

Irak ve Türkiye`de bulunan tüm terörist grupların bu ateşkese uygun hareket edeceğini belirten Karayılan, ¨Türk ordusunun PKK`yı yok etmeye yönelik bir operasyonu olmadığı sürece¨ ateşkesin devam edeceğini ifade etti. ABD ile doğrudan bir görüşme içerisinde olmadıklarını belirten Karayılan, Amerikan yönetiminin mesaj ve niyetini basın aracılığı ile takip ettiklerini söyledi. Karayılan, Türk hükümetinin ateşkes değil silah bırakılması yönündeki isteğinin hatırlatılması üzerine, ¨Biz bu adımı atıyoruz, gerisi karşı adımlar ve tavırlar doğrultusunda gelişir¨ dedi.

Türkiye`nin değişik kanallarla PKK üzerinde baskı kurduğunu belirten Karayılan, KDP lideri ve `Kürdistan Bölgesel Başkanı` Mesut Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı ve KYB lideri Celal Talabani`den Türkiye`nin tutumuna karşı tavır koymalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title