Haberler

Terim: "Dünya Şampiyonuna Karşı Oynuyoruz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile Yarın Oynanacak Özel Maç Öncesi, "Dünya Şampiyonu Olan Bir Takıma Karşı Oynuyoruz, İtalya Her Zaman Güçlü Bir Takımdır" Dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile yarın oynanacak özel maç öncesi, ''Dünya şampiyonu olan bir takıma karşı oynuyoruz, İtalya her zaman güçlü bir takımdır'' dedi.

Terim, yarın İtalya Milli takımı ile yapacakları özel maç öncesinde milli takımın kaldığı otelde düzenlediği basın toplantısında, artık herkesin diğer bir takımın oyun sistemine çok kolay ulaşabildiğini belirterek, ''Bugün artık teknoloji o kadar gelişti ki, herkes herkesin oyun sistemini, takım kadrosunu bir düğmeye basarak kolayca bulabiliyor. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Takımların sistemini bilmek o takımı yeneceğiniz anlamına gelmez. Netice itibariyle de dünya şampiyonu bir takıma karşı oynuyoruz. İtalya, her zaman güçlüdür. Bu bir puan maçı olsaydı sonuç farklı olabilirdi'' dedi.

Terim, bir gazetecinin, orta saha oyuncularını prese dayalı oyunculardan seçme nedenini sorması üzerine, ''Her takım gibi biz de orta sahaya çok önem veriyoruz. Ancak bizim orta saha oyuncularımız oldukça genç. Bu da bizim için bir avantaj oluşturuyor. Bu maçta da aşağı yukarı aynı şeye bağlı kalacağız. Orta sahadaki oyun sistemimiz içinde belki bir Emre'yi değiştirebilirim'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, Türkiye liglerinden milli takıma çağırdığı oyuncuların, takımlarının gerek Avrupa kupaları, gerekse de liglerde aldıkları kötü sonuçlardan dolayı performanslarında bir düşüş yaşanıp yaşanmadığı yönündeki sorusuna ise Fatih Terim, şu yanıtı verdi:

''Bazen liglerden bazen de Avrupa kupalarından maalasef böyle dönüyorlar. Biz milli takım antrenörlerinin kaderi bu. Hep dua ediyorum ki kazanıp güler yüzle gelsinler diye. Ama bu futbolun doğasında var. Onların morallerini yükseltip, maça hazırlamak da bizim görevimiz. Bu durumu ancak şöyle düzeltebiliriz; kazanmanın ve kaybetmenin doğallığını onlara anlatıp bu durumu kabul etmelerini sağlayarak bir sonraki maça kendilerini hazırlamaları yönünde telkinde bulunmalıyız. Yoksa onların bu durumlarını bağırarak, kızarak veya suçlayarak düzeltmemiz mümkün değil. Bana göre doğru olan, suçlu aramadan çözüm aramaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title