Haberler

(Tekrar) Kütahya'da 'Ulaşım Zammı' İsyanı

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, "Ulaşıma Yapılan Zam, Enflasyon Oranına Rağmen Halkımıza Vurulmuş Bir Darbedir" Dedi.

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, "Ulaşıma yapılan zam, enflasyon oranına rağmen halkımıza vurulmuş bir darbedir" dedi.

Nazlı, yaptığı açıklamada, "Kentte halk otobüslerine yapılan yüz 15'lik zam, kamusal hizmetlere yapılan zamların enflasyon oranı üzerinde olamayacağına dair yargı kararları olmasına rağmen keyfi bir uygulama olarak yürürlüğe konmuştur. Biz Tüketiciler Birliği Kütahya Şubesi ve tüketici temsilcisi olarak, belediye başkanımızın ve belediye meclis üyelerinin zamma onay vereceklerini biliyor ve de bekliyorduk. Çünkü belediye başkanımıza ikili sistemden tekli sisteme geçmek için halk otobüsleri başkanı fiatı 1 YTL'ye çekmeyi kabul ettiği halde, belediye ikili sistemden kesinlikle geri adım atmayacağını söylediği halde, bugün ne değişti de geri adım atıp bu zamma sıcak baktı. Belediye yönetimi bu zamla halkın ve tüketicinin başkanı değil, esnafın başkanı olduğunu kanıtlamıştır. Halkın aleyhine yapılan bu zamlar, yerel seçimlerde hak ettiği cevabı bulacaktır. Zamların yapılmasının yanında rekabetle daha iyi hizmet alınması da engellenmiş olmaktadır. Tüketiciler Birliği olarak sormak istiyoruz, Belediye Başkanı Mustafa İça halk otobüsleriyle ilgili geri adım atmayacağını söylediği halde neden geri adım attı. Belediye Meclis üyeleri konuyu görüştükten sonra zam vermeyeceklerini söyledikleri halde, aynı gün içinde zam vermeyi uygun gördüler.Yüzde kaç zam yapıldığını ve bu zamlarının devamının gelip gelmeyeceğinin açıklanması gerekir. Zamların devamının geleceğini biliyoruz. Belediyenin asli görevi halkına en iyi hizmeti vermektir. Halkına destek çıkmayıp, esnafı koruyan, rekabet ortamını ortadan kaldırarak, halkına yüz çeviren yerel bir yönetimle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Nazlı, yapılan zammın geri çekilmemesi halinde 'yürütmeyi durdurma' davası açacaklarını bildirdi.

Zamlı uygulamanın henüz uygulamaya konulmadığını anlatan Nazlı, Kütahya'da toplu ulaşımda ücretin halen, sivil 65 YKr. öğrenci de 50 YKr. olduğunu sözlerine ekledi.

08.03.2008 14:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title