Haberler

Elon Musk, Twitter'ın tartışmalı kararı için açıklama yaptı!

Güncelleme:

SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) yöntemi artık Twitter'da ücterli oluyor. Musk, kararın nedenini açıkladı.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, özellikle Elon Musk ile birlikte önemli değişiklikler yaşıyor. Şirket, para odaklı çalışmalarını sürdürüyor. İş insanının başa geçmesinin ardından hemen hemen her gün bir olayla karşımıza gelen şirket, bugün ilginç bir karar aldı.

Musk: " Twitter, sahte 2FA SMS ile yılda 60 milyon dolarlık dolandırılıyor"

Twitter, güvenlik anlamında tartışma yaratacak bir girişim için kolları sıvadı. Şirket, 20 Mart tarihinden itibaren SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) yönteminin sadece Blue abonelerine yönelik olacağını duyurdu. Bu tarihten itibaren diğer kullanıcılar önemli bir güvenlik önleminden yoksun olacak.

Elbette bu durum sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Twitter, yaptığı bir açıklamada bu kararı almalarına neden olarak ise telefon numarası tabanlı 2FA uygulamasının siber suçlular tarafından kötüye kullanılmasını gösterdi. Elon Musk ise maddi yönde bir bakış açısıyla konuya açıklama getirdi.

Twitter, telefon şirketleri tarafından yılda 60 milyon dolarlık sahte 2FA SMS mesajları nedeniyle dolandırılıyor

Elon Musk, Twitter'da sonunda bunu da yaptı!

İki faktörlü kimlik doğrulama kullanan Twitter aboneleri hesaplarına telefonlarına gelen mesajların ardından giriş yapabiliyorlar. Böylece kişilerin hesapları şifre dışında çok daha güvenli bir yöntem aracılığı ile daha korunmuş oluyor. Twitter ise bu güvenlik yöntemini artık sadece Twitter Blue abonelerine özel kılacak.

Görünen o ki şirket, telefon numarası tabanlı 2FA uygulaması sınırlamasıyla kendini koruma altına almak istiyor. Ancak durum kullanıcılar tarafından savunmasız bir hal alıyor. Öyle ki platform, kötü amaçlı kişilerin önüne geçmeye çalışırken birçok hesabı ise tehlikeye attığının farkında değil gibi görünüyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Elon Musk Twitter SMS Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title