Haberler

    Okul Öğrencileri mi Gözetliyor?

    Okulunuz Size Laptop Hediye Etse Mutlaka Çok Sevinirsiniz. Ama Kamerasına Dikkat Etmenizde Yarar Var

    ABD'nin doğusunda yer alan eyaletlerinden biri olan Pensilvanya'da bir eğitim skandalı ortaya çıktı. Olay Blake J. Robbins adlı bir öğrencinin ailesinin okula açtığı bir dava üzerine ortaya çıktı. Robbins ailesinin iddiasına göre okul yönetimi çocuklarının bilgisayarına uzaktan erişerek webcam üzerinden öğrencileri evlerindeyken gizli gizli takip ediyor. Robbins ailesi bu durumu çocuklarına okulda verilen bir ceza üzerine fark etmişler. "Uygunsuz davranış" nedeniyle verilen cezanın ispatı olarak Blake'in evindeyken bilgisayarın webcam'inden çekilmiş bir görüntüsünün yer alması aileyi alarma geçirmiş.

    Fakat okul yöneticileri bu iddiaları reddediyorlar. Konuda fazla bir açıklama yapmayan yönetimin tek söylediği ise bu iddiaların gerçek olmadığını. Diğer yandan giderek artan sosyal ağ sitelerinde paylaşım modası da bu konudaki suçlu olabilir. Eğer Blake evindeki bazı görüntülerini bilgisayarın webcam'i ile kaydetmiş ve daha sonra bunları Facebook ve benzeri sitelerde yayınlamışsa, okul yönetimi bu görüntüleri ceza vermek için kullanmış olabilir.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title