Haberler

İstanbul'a Deprem Riski Ölçen "Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı"

İstanbul'un deprem riski yüksek bölgelerinden biri olan Küçükçekmece'de, binalardaki deprem risk durumu ve sağlamlıklarını inceleyebilecek, ''Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı'' açıldı

İstanbul'un deprem riski yüksek bölgelerinden biri olan Küçükçekmece'de, binalardaki deprem risk durumunu ve sağlamlıklarını inceleyebilecek, "Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı" açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Küçükçekmece Belediyesi arasından imzalanan protokol kapsamında, Cennet Mahallesi'nde kurulan Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı'nın açılışına İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, çok sayıda akademisyen ve vatandaş katıldı.

Açılan laboratuvardan isteyen vatandaşların da uygun fiyatlarla faydalanabileceği bildirildi.

Açılışta bir konuşma yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gayretli, açılan laboratuvarda deneyimli akademik kadroların bulunduğu bildirildi. Gayretli, "Mevcut yapılarınızın projesini çıkartıp, zemininden ve yapı elemanlarından son teknoloji cihazlar kullanarak numuneler alınmakta, zemin ve malzeme raporlarına göre binanızın ilgili mevzuat çerçevesinde analizi yapılarak risk durumu ortaya çıkarılmaktadır" dedi.

-Öncelik Küçükçekmece'deki binalarda

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, laboratuvar çalışmalarıyla öncelikle Küçükçekmece sınırlarında bulunan eski ya da hasarlı evlerin olası bir afetteki durumlarının belirlenip, risk durumlarının çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yeniay, laboratuvarın binasının güvenliğinden endişe ederek yapısal tetkik isteyen, binasında yapı proje uygunluğunu, beton, donatı ve zemin kontrolünün yapılmasını isteyen herkese açık olduğunu bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Teknoloji

İstanbul Gelişim Üniversitesi Küçükçekmece Belediyesi Aziz Yeniay Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title