Haberler

Deloitte'un Teknoloji Fast50 Programı Başlıyor

Deloitte öncülüğünde Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği Teknoloji Fast50 Programı’nın sekizincisine başvurular Haziran ayında başlıyor. Programda yer alan şirketler Ekim ayında açıklanacak.

17 Haziran 2013, İstanbul - Programın başladığı 2006 yılından bu yana 149 firmanın Türkiye’nin en hızlı teknoloji şirketi olduğu Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2013 Programı başlıyor. Bu yılki sloganı "Create Powerful Connections!” olarak belirlenen programa 19 Temmuz 2013 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Programda yer alan şirketler ise bu yılın Ekim ayında açıklanacak.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2013 Programı'nın ülke ekonomisinin nabzını tutan önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Deloitte Türkiye TMT Lideri Tolga Yaveroğlu, "Programımız yedi yıldır büyük bir başarı ile devam ediyor. Bu zamana kadar şirketlerin ilgisi de bunun bir göstergesi aslında. Elde ettiğimiz başvurularla Türkiye genelinde binlerce firmaya ulaştık. Tabii ki kriterlerimiz nedeniyle her yıl sadece 50 firma bu programa katılmaya hak kazanıyor. Bu şirketlerin %50’den fazlası EMEA’da düzenlenen programa katılma hakkı elde ederken, 6 tanesi yine EMEA’da ilk 10’a girmeyi başardı. Özetle program yardımıyla, kurumlarımıza ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği yaratarak onlara yeni iş imkanları ile işbirlikleri için bir iletişim ağı oluşturduk. Bu yıl ve gelecek yıllarda da kurumlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yenilikçi stratejiler, sağlam yönetim uygulamaları ve pazar vizyonları ile en hızlı büyümeyi elde ederek Deloitte Teknoloji Fast50 Programı’nda yer alacak Türk teknoloji şirketleri aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı’nda Türkiye'yi temsil etme fırsatını yakalayacak.

Dereceye girenler ne dedi?

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı birincisi Elkotek CEO’su Hakan Tahiroğlu, aldıkları ödülün motivasyon kaynağı olduğunu belirterek görüşlerini şöyle ifade etti: “Sektörde 30 yılını tamamlayan Elkotek Şirketler Grubu’nun Arge şirketi olan Elkotek İletişim A.Ş.’nin, Deloitte Fast50 Türkiye 2011 Programı’ndaki ikinciliğinden sonra, yüzde 13,880’lik bir büyüme ile 2012 Programı’nda bu sefer birincilikle ödüllendirilmesi bizleri gururlandırdı. Aynı zamanda başarılarımızın artarak sürüyor olması, bizlere doğru yolda olduğumuz konusunda da güven verdi. Bu ödüllerin en büyük yararı, başarıların gerçek sahibi olan yöneticilerimizin ve mühendislerimizin motivasyonlarının artması oluyor. Bu yıl aynı zamanda EMEA Bölgesi’nin en hızlı büyüyen 500 teknoloji firmasının sıralandığı, Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2012 Programı'nda da beşinci olarak büyük bir başarıya imza attık. Bu başarılar Elkotek’in görünürlüğünü artırarak, gerek potansiyel yatırımcıların dikkatini çekiyor, gerekse de bizlerle potansiyel müşterileri ve iş ortaklarını buluşturuyor. Deloitte’e yıllardır büyük bir hassasiyetle sürdürdüğü bu değerli program için içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

KoçSistem Bilgi şirketinin CEO’su Mehmet Nalbantoğlu ise programın kendileri için önemini şöyle vurguladı: “Ülkemizde yedi yıldır düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini ödüllendirirken, aslında sadece sektörümüze değil, tüm sektörlere de şirketlerin rekabette farklılaşacakları anahtar göstergeleri sunuyor. Zira, günümüzde büyümeyi sürdürebilmek, farklılaşmaktan; farklılaşmanın yolu da ArGe’den, inovasyondan ve dolayısıyla teknolojiyi işin uzmanından almayı tercih ederek etkin kullanmaktan geçiyor. Fast 50’de yer alan şirketlerimiz önce kendilerini Farklılaştırdıkları için bu listeye girerken aynı zamanda ekonomimizin de uluslararası arenada rekabetçi olması için yaratıcı çözümler üretiyorlar. Özellikle IT’nin hizmet olarak sunulmaya başlandığı ve sektördeki konsolidasyonların da giderek arttığı bu yeni dünyada, Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın dünyanın büyük IT hizmet sağlayıcıları ve Pazar yapıcıları arasında da itibar gördüğünü düşünüyor; bu bağlamda, KoçSistem olarak –büyükler ligi olarak adlandırılan- "Big Stars" kategorisinde yer almaktan gurur duyuyoruz.”

Innova CEO’su Aydın Ersöz de “Bir Türk Telekom şirketi olan İnnova, farklı teknolojilerde bilgi birikimine sahip 700’den fazla profesyonelden oluşan kadrosuyla 10 yılı aşkın süredir hem Türkiye’de, hem de 3 kıtada 20’den fala ülkede bilişim çözümleri sunuyor. İnnova olarak bu yıl, Deloitte Technology Fast50 Turkey listesinde tam 7 yıldır aralıksız yer almanın gururunu yaşıyoruz. Fast50 listesine yer almak, özellikle yurtdışında kendimizi tanıtırken büyük katkı sağladı; listede yer aldığımızdan dolayı bizimle temasa geçen müşteri ve çözüm ortağı adayları oldu. Bu yıl ayrıca Deloitte tarafından ‘Büyükler Ligi’nde gösterilerek, Big Stars kategorisinde elde ettiğimiz üçüncülük ödülü ve layık görüldüğümüz Türk Telekom Özel Ödülü bu sevincimizi daha da artırdı. Dünyaya yayılan projelerimizin sayısının gelecekte katlanarak artacağına olan inancımızı pekiştiren Deloitte Technology Fast50 listesinde elde ettiğimiz başarı, dış pazarlarda tanınırlığımıza da katkıda bulunacak.” dedi.

Üç farklı ödül için yarışılacak

Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), , Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen programda son beş yılda en fazla büyümeyi elde eden teknoloji şirketleri ödüllendirilecek. Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2013 Programı kapsamında Big Stars ve Teknoloji Özel Ödülleri de sahiplerini bulacak. Big Stars kategorisinde 2012 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketleri son beş yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirilecek. Kesintisiz olarak üç yıl Deloitte Teknoloji Fast50 programında yer alan firmalar arasında en hızlı büyüyen şirket ise geleneksel Teknoloji Özel Ödülü’nün sahibi olacak.

Kaynak: Star / Teknoloji

Türk Telekom İstanbul Afrika Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title