Haberler

ChatGPT imzalı kitaplar piyasayı ele geçiriyor!

Güncelleme:

Birçok kullanıcı artık ChatGPT uygulamasını bir para kaynağı olarak görmeye başladı. Kitap yazarlığı da bunlardan bir tanesi.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması Chatgpt, hiç kuşkusuz son dönemin en çok konuşulan uygulamaların başında geliyor. Yapay zeka dünyasının son örneği olan uygulama, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Bu uygulama üzerinden ödevler yapılıyor, makaleler yazılıyor. Şimdi ise ChatGPT ile yazılan kitaplar gündemde.

Amazon, ChatGPT ile yazılan kitaplarla dolmaya başladı

Birçok kullanıcı artık ChatGPT'yi bir para kaynağı olarak görmeye başladı. Kitap yazarlığı da bunlardan bir tanesi. Şu anda Amazon'un Kindle mağazasında ChatGPT'yi yazar veya ortak yazar olarak listeleyen 200'den fazla e-kitap bulunuyor. ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Hal böyle olunca Amazon, bu bölümde bir alt tür bile eklemiş durumda. Tamamen ChatGPT tarafından yazılan kitaplar ve ChatGPT kullanımı ile ilgili kitaplar bölümünde birçok ürün yer alıyor. Bazı yazarların ise kitaplarında ChatGPT'yi kaynak olarak göstermedikleri de tahmin ediliyor. Yani bu ChatGPT imzalı kitap sayısı göründen çok daha fazla olabilir.

ChatGPT ile ölümsüzlük mümkün mü?

Yapay zeka bu şekilde kullanılmaya başlarken, içeriklerin özgünlüğü hakkında da endişeler artmış durumda. Sonuçta ChatGPT bu kitapları diğer metinleri tarayarak oluşturuyor. Yapılan bazı testler de bazı ihlallerin bulunduğunu ortaya koyuyor.

Yapay zeka kısa süre içerisinde kitaplar oluşturulabiliyor. Frank White isimli bir kişi de 119 sayfalık kısa öyküsünü bir günden daha kısa sürede çıkardığını belirtti. Bu öykü Amazon Kindle e-Kitap mağazasında 1 dolara alıcı buluyor. Kitabın yazarı YouTube videosunda yapay zeka kullanarak bu tür kitaplardan 300 adet oluşturulabileceğini belirtiyor.

ChatGPT, hızlı para kazanmak isteyen kişilerin adresi olurken gerçek yazarların durumu sorgulanmaya başladı. Resimli çocuk kitapları ise ChatGPT ile içerik oluşturulan içeriklerin başında geliyor. Bu durumun birçok yazarı işsiz bırakabileceği de konuşulmaya başlandı.

Amazon'un henüz bu konu hakkında bir önlem almadığı belirtiliyor. İlerleyen dönemde ise yapay zekanın oluşturacağı sıkıntılar daha da büyüyebilir. Peki siz yapay zeka ile oluşturulan kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. İlgili videoyu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yapay zekaya kendi videosunu çektirdik! ChatGPT gelince İşimizden mi oluyoruz?

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

ChatGPT Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title