Haberler

    Bugatti Veyron'a Rakip: Venom GT2

    Güncelleme:

    Spor otomobil pazarının küçük üreticilerinden biri olan Hennessey, 1500 beygirlik yeni Venom GT2 modelini duyurdu.

    Spor otomobil pazarının küçük üreticilerinden biri olan Hennessey, 1500 beygirlik yeni Venom GT2 modelini duyurdu

    Otomobil piyasasında daha uygun fiyatlı otomobiller milyonlarca satıyor ve firmaların asıl ekonomik güçlerinin kaynağını oluşturuyor. Fakat maliyeti düşürecek çözümler ve yüksek oranda üretim yapmak için gerekli fabrikalara sahip olmak da güçlü bir ekonomi gerektiriyor. Ancak düşük adetli, el yapımı otomobiller üretmek ekonomiden çok tecrübe ve tutku ile ilişkili. Bu sebeple spor otomobil pazarında küçük üreticiler hep dikkat çekmeyi başarıyor.

    Venom GT modeliyle adını duyuran Hennessey de bunlardan biri. Amerika'da bir modifikasyon şirketi olarak kurulan Hennessey, 2010 yılında kendi markasını taşıyan ilk otomobil olan Venom GT'yi üretmişti. Lotus Exige gövdesiyle Chevrolet üretimi bir motora sahip olan bu araç, sunduğu ağırlık/güç oranıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şimdi ise sırada Venom GT2 var.

    Venom GT2′nin yapısı da kardeşi Venom GT ile aynı. Gövde yine Lotus Exige'in elden geçirilmiş bir versiyonu. GT2 modelinde farklı olarak tavan yükseltilmiş ve Lamborghini modellerinde görmeye alıştığımız yukarı doğru açılan kapılar yerleştirilmiş. Ayrıca aracın arka kanadı da aerodinamik performans için yeniden düzenlenmiş.

    Kaputun altında ise yine aynı motor görev yapıyor fakat turbo sisteminde yapılan ayarlamalarla beygir gücü artırılmış. Önceki versiyonda 1244 beygir üreten Chevrolet üretimi 7.0 litre çift turbolu V8 motor artık 1500 güce ulaşmış durumda. Bu da otomobil piyasasının efsanesi Veyron modeliyle boy ölçüşebileceği anlamına geliyor. Üstelik Venom GT2, Veyron'dan daha hafif olduğu için muhtemelen hızlanma konusunda Veyron'u geride bırakacak.

    Venom GT2′nin performans verileri henüz açıklanmadı. Bu araca sahip olmanın maliyeti ise 1.25 milyon dolar.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Chevrolet Bugatti Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title