Haberler

    Amd, R9 ve R7 300 Serisi Kartlarını Duyurdu

    AMD, yeni grafik kartlarıyla oyun dünyasında yeni bir dönem başlatacağını iddia ediyor.

    -

    AMD, Los Angeles'ta yeni nesil AMD Radeon grafik kartlarını duyurdu. Yeni nesil AMD grafik kartları, ultra yüksek çözünürlük, sanal gerçeklik deneyimleri, daha akıcı oynanabilirlik, DirectX 12 ve Vulkan gibi en gelişmiş API'lara destek sunan, her bütçeye uygun çözümler olarak geliştirildi.


    "Radeon R9 Fury serisi grafik kartları sadece bir yükseltme değil, bir devrim."olarak nitelendiriliyor.


    • Yenilikçi teknoloji – AMD Radeon R9 Fury X GPU pazardaki en yüksek GPU bellek bant aralığına sahip grafik kartı. AMD öncülüğünde geliştirilen Yüksek Bant Aralığı Bellek (HBM) teknolojisine sahip Radeon R9 Fury X, 4096-bit bellek arayüzü ile GDDR5 üzerinden yüzde 60 daha fazla bellek bant genişliği sağlıyor. Radeon R9 Fury X GPU, sadece 19 cmlik bir kart yüzey bölgesinde 3 kattan fazla GDDR5 watt başına performansını yüzde 94 daha az baskılı devre kartı (PCB) üzerinde sağlıyor.


    • Yüksek kalite tasarım. Parlak ışıklar. Büyük yoğunluk. –AMD Radeon R9 Fury X GPU'ları siyah nikel aliminyum dış iskelete, yumuşak doku alüminyum plakalara, yüksek kalibre sıvı soğutma, kişiselleştirilebilir GPU Tach faaliyet metresi ve tasarım detaylarını gösteren bir LED aydınlatmaya sahip.


    • Gerçekliği yeniden tanımlayın – AMD Radeon R9 Fury X GPU, en zorlayıcı sanal gerçeklik oyun ve uygulamalarında yüksek performans göstermesi için tasarlandı. Faydalandığı AMD LiquidVR teknolojisi sayesinde rahat bir sanal gerçeklik deneyimi vaat ederken geniş bir sanal gerçeklik başlığı ürün yelpazesiyle de uyum sağlıyor.


    • En iyi 4K oyun deneyimi – AMD Radeon R9 Fury X GPU, 4096-bit yüksek bant genişlikli bellek arayüzü en zorlayıcı 4K oyunlarının gereksinimlerini karşılamaktan da ötesini sağlayarak en yüksek ayarlarda 4K oyunlarda yüksek bir performans sağlıyor. AMD FreeSync desteği sayesinde akıcı bir oyun deneyimini garanti eden AMD Radeon R9 Fury X GPU, DirectX 12, OpenGL 4.5, Vulkan ve AMD Mantle gibi yeni nesil çok iş parçacıklı API'ları da destekliyor.


    • Dünyanın ilk HBM özellikli grafik kartı – Dünyanın ilk HBM özellikli grafik kartı AMD Radeon R9 Fury X, 24 Haziran'dan itibaren pazara sunulacak. Sıvı ve hava soğutmalı seçenekler ile satışa sunulacak AMD Radeon R9 Fury ise, 14 Temmuz'dan itibaren raflarda yerini alacak. 15 cm uzunluğu ve küçük boyutları ile kendine yeni bir sınıf yaratan AMD Radeon R9 Nano ise, 2015'in 3. çeyreğinde bilgisayar tutkunlarıyla buluşacak. AMD ayrıca 4K çözünürlükte çok akıcı bir oyun ve sanal gerçeklik uygulaması performansı sağlayacak olan bir Radeon Fury amiral gemisi ürününü pazara sürmeyi planlıyor. Sonbaharda tanıtılması beklenen bu ürün iki Fiji GPU'su içerecek.


    Radeon R9 300 serisi grafik kartları – Her türlü zorluğa göğüs germek için tasarlandı.


    • 4K Oyun DNA'sı – AMD Radeon R9 300 serisi GPU'lar, iyi bir 4K oyun deneyimi sağlamak üzere çok güçlü bir grafik performansı sağlıyor. 1080p ekranlarda bile 4K çözünürlüğü zorlayan Virtual Super Resolutıon (VSR) gibi en güncel oyun teknolojilerini destekleyen AMD Radeon R9 300 serisi, AMD CrossFire çoklu GPU teknolojisinin yanı sıra DirectX 12, OpenGL 4.5, Vulkan ve AMD Mantle gibi yeni nesil API'ları da destekleyerek yüksek çözünürlülük ötesi oyunlar için güzel bir çözüm.


    • Sanal dünyayı gerçeğe dönüştürün – AMD LiquidVR teknolojisinden faydalanan AMD RadeonR9 300 serisi GPU'ları sanal gerçeklik için tasarlandı. R9 300 serisi konforlu, düşük gecikme süreli, en yüksek resim kare hızı ile en iyi sanal gerçeklilk deneyimi sunmak üzere çoklu GPU kullanır.


    • Akıcı yırtılmasız oyun deneyimi – AMD Radeon R9 300 serisi GPU'ları AMD FreeSync desteği sayesinde tek ekranlı oyun deneyiminde ve çoklu ekran EyeFinity ayarlarında ekrandaki yırtılmaları ve takılmaları engeller.


    • Online oyunlar için geliştirildi – AMD Radeon R7 300 serisi GPU'lar, en popüler online oyunlarda 1080p ve 1440p çözünürlüklerde ultra ayarlarda hiç zorlanmadan 60 FPS üzeri oyun performansı gösterir ve Virtual Super Resolution (VSR) teknolojisi sayesinde 1080p ekranlarda 1440p çözünürlüğü sağlayabilir.


    Radeon R9 300 ve R7 300 serisi grafik kartları seçkin e-ticaret sitelerinde 18 Haziran'dan itibaren satışa sunulacak. AMD Radeon R9 Fury X GPU ise, 25 Haziran'dan itibaren tedarikçilerde yerini alacak.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Advanced Micro Devices Los Angeles Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title