Haberler

Teknik Direktör Bakkal Açıklaması

Teknik direktör Mesut Bakkal, Türk futbolunun geriye gidişinin en büyük nedenlerinden birinin yöneticiler ile yönetim hataları olduğunu savundu.

Teknik direktör Mesut Bakkal, Türk futbolunun geriye gidişinin en büyük nedenlerinden birinin yöneticiler ile yönetim hataları olduğunu savundu.

Bakkal, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri"nde yaptığı konuşmada, çalıştırdığı takımlarda yaşadığı olaylardan örnekler verdi. Bakkal, antrenörlere eğitim vermek üzere Türkiye'ye gelen yabancı uzmanların Türk antrenörlerinin yetenekli ve kaliteli olduğunu belirttiğini ifade etti.

Çalıştığı takımlarda daha çok yönetim hatalarının dikkatini çektiğini kaydeden Bakkal, "Bence Türk futbolunun geriye gidişinin en büyük sebeplerinden biri yöneticilerdir, yönetim hatalarıdır" dedi.

Bakkal, Denizlispor'un çok kötü zamanında teknik direktörü olduğunu, 16 maçta 38 puan aldıklarını ve takımın kümede kaldığını anlatarak, kulüp yönetiminin yeni sezon için çok düşük bir ücret teklif etmesi nedeniyle bu kulüple yolunu ayırmak zorunda kaldığını kaydetti.

Denizlispor'da 1998 yılında üç oyuncunun transferinden 16 milyon dolar elde edildiğini ancak altyapıya yatırım yapılmadığını söyleyen Bakkal, "O bütçelerin yüzde 10'u altyapıya ayrılsaydı belki şu anda Denizlispor'da en az 4-5 altyapı oyuncusu, A takımda oynayacak duruma gelirdi" dedi.

Ankaragücü ve Samsunspor'da da önemli yönetim hatalarının yaşandığını savunan Bakkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hep kulüpçü oldum, hep kulübün kazanmasını istedim. Ama bundan sonra bu prensibimi değiştiriyorum. Biraz da iyi transferler yapıp kendime oynamalıyım. Çünkü futbol iyi oyuncularla oynanıyor. Bence temel sorunlarımız yönetimseldir ama 2014'de Kulüpler Yasası çıktıktan sonra Türk futbolunun düzeleceğine inanıyorum. Yönetimler düzeldiği zaman da bu kaosun ortadan kalkacağını düşünüyorum."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay / Okan Yardımcı

Yayıncı: Tarkan Demir - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Mesut Bakkal Denizlispor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title