Haberler

Tekirdağ Valisi Doğan'dan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Hassasiyeti

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çerkezköy İlçesi'ne Bağlı Veliköy Beldesi'nde Düzenlenen 'Güreş ve Keşkek Festivali' Açılışı Sırasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nda Ayağa Kalkmayan Güreşçilere Kızarak "Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Dediğimiz Şey Bizim Onurumuzdur Bizim Gururumuzdur, Bunu Hiç Ama Hiçbir Kimsenin Özellikle de Sporcuların Görmezden Gelmeye Hakkı Yok" Dedi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Veliköy Beldesi'nde düzenlenen 'Güreş ve Keşkek Festivali' açılışı sırasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmayan güreşçilere kızarak "Saygı duruşu ve İstiklal Marşı dediğimiz şey bizim onurumuzdur bizim gururumuzdur, bunu hiç ama hiçbir kimsenin özellikle de sporcuların görmezden gelmeye hakkı yok" dedi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Veliköy Beldesi'nde düzenlenen 'Güreş ve Keşkek Festivali'ne Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Komutanı Murat Öztürk, Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında özellikle sporcuların ayağa kalkmadıklarını ve gerekli saygıyı göstermediklerini söyledi. Festival için her şeyin hazır olduğunu belirten Vali Doğan, " Burada bugün her şey hazır. Bakın ağamız burada, folklorcularımız burada, çayırımız burada, sporcularımız burada, seyircilerimiz burada, hanımlarımızın yaptığı keşkek burada. Ama burada eksik olan bir şey var. Onu sizinle paylaşmadan edemeyeceğim. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı dediğimiz şey bizim onurumuzdur, bizim gururumuzdur. Bunu hiç ama hiçbir kimsenin özellikle de sporcuların görmezden gelmeye hakkı yok. Eğer burada anons yapan arkadaşlarımız saygı duruşu demişse bunu hepimiz emir telakki ederiz, kalkarız saygı duruşunda bulunuruz. Niye çünkü bu atalara geçmişe olan vefa borcumuzun açık bir ifadesidir. Buradaki hakem arkadaşlarımızdan istirhamım bu saygı duruşuna gerekli saygıyı göstermeyen müsabıkları oyunları sırasında dikkate almalarıdır. Bunu özellikle de yağlı güreş yapan sporseverlerin çok iyi bilmesi gerekir. Çünkü onlar binlerce yıl geriye giden geleneğin ürünüdür. Biz burada bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Birinin göbeğini güneşe getirmeye çalışmıyoruz. Biz burada atalarımızın bize emanet ettiği vatanın kıymetini değerini gençlere evlatlarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Öyleyse en çok saygı göstermemiz gereken an saygı duruşu ve İstiklal Marşı anıdır. Buna herkesin dikkatini çekiyorum" şeklinde konuştu.

Bir süre güreşleri izleyen Vali Doğan ve beraberindekiler kısa süre sonra festivalden ayrıldı.

(EÖ-ÖFA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title