Haberler

Tekirdağ Valisi Doğan, Çorlu'da İncelemelerde Bulundu

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorlu'da Bulunan Avrupa Yakası Gazetesi'nin Tesislerini Ziyaret Etti. Vali Doğan, Bilgi Çağında Eli Çalıştırmanın İyi Bir İş Olduğunu Ancak Kafayı Çalıştırmanın Eli Çalıştırmaktan Daha da İyi Bir İş Olduğunu Belirtti.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çorlu'da bulunan Avrupa Yakası Gazetesi'nin tesislerini ziyaret etti. Vali Doğan, bilgi çağında eli çalıştırmanın iyi bir iş olduğunu ancak kafayı çalıştırmanın eli çalıştırmaktan daha da iyi bir iş olduğunu belirtti.

Çorlu'da incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, İstanbul Yolu üzeriki Çorlu Avrupa Yakası Gazetesi'nin tesislerini ziyaret etti ve gazetenin imtiyaz sahibi Selahattin Er'den gazete hakkında bilgiler aldı. Rekabet, işbirliği ve yenilikçiliğin artık iç içe bir hal aldığını söyleyen Doğan, "Küreselleşme hayatın her parçasını değiştiren bir süreç ancak biz bu süreçten bağımsız yaşıyormuşuz gibi hareket ediyoruz. Çalışma hayatında yeni durumun teşhis edilmesi, yeni bir çalışma modeli

dayatır. Üreticiler eski pazarları kaybetmeden üretimi arttırmanın yollarını arayacaklar, bunun planlarını yapacaklar. Rekabette öne geçebilmek için aklın getirdiği ürünlere ihtiyaç var. Akıl üretme işini en iyi olarak yapmalıyız. Bilgi çağındayız, bilgi çağında eli çalıştırmak iyi bir iştir ancak kafayı çalıştırmak daha iyi bir iştir. Çağa uygun dönüşümler gerçekleştirip standart dışı olmamız gerekiyor. Beyaz yakalı işçiler kafalarıyla, mavi yakalı işçiler bedenleri ile çalışırlar" dedi.

Son yurt dışı gezisini de değerlendiren Vali Doğan, "Genel emirler Kars için de, Tekirdağ için de aynıdır. Ancak reel haritalar her iki şehir için de aynı değildir. Global düşünüp yerel uygulamamız gerekiyor. Tekirdağ, global dünyada hangi rolü oynayacak aktör olacak bunu düşünüp, bunları yerel anlamda uygulamalıyız. Bölgemizde envai çeşit şey üretiyoruz. Bu bizim rekabet gücümüzü zayıflatıyor. Bütün bunları kamu yönetiminde de uygulayacağız. Hayalini kuramazsanız yenilikçi olamazsınız. Bizlere gençlik

dönemlerimizde orta ve uzun vadede düşünme aşılanmadı. İnsanları yeniden eğitmemiz lazım. Bu işi bilenlerden akıl satın almamız lazım. Türkiye'de kamu ve özel sektöre düşünsel anlamda akıl satacak şirket sayısında sığlık var" diye konuştu.

(EŞ-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title