Haberler

Tekirdağ-Şehit Annesi Hanife Acar Beresi Hala Akın Kokuyor

Şehit annesi Hanife Acar Beresi hala Akın kokuyorSuriye'de düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan annesi Hanife Acar, Anneler Günü'nde oğlunun beresini koklayıp, ağlayarak, Onu çok özlüyorum.

Şehit annesi Hanife Acar Beresi hala Akın kokuyor

Suriye'de düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan annesi Hanife Acar, Anneler Günü'nde oğlunun beresini koklayıp, ağlayarak, Onu çok özlüyorum. Oğlumun beresi hala Akın kokuyor. Çocuğumu zaman geçtikçe daha çok üzülüyorum dedi.

Suriye'deki terörist unsurlara yönelik 2016 yılında düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Aralık ayında teröristlerle çıkan çatışma sonrasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Akın Acar'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan annesi Hanife Acar, Anneler Günü'nde oğlunu hasretle anıyor. Oğlunu çok özlediğini belirten Acar, Akın çok istekliydi. İlk önce polis olmak istiyordu. Yaşı nedeniyle polis olamadı. Aradan zaman geçtikten sonra astsubaylık için müracaat etti, fakat o da olmadı. Tekrar polis olmak istedi yine olmadı. Oğlum, 'Anne ben en iyisi askere gideyim' dedi. Askere gitti, askerliğini yapıp geldi. Bana hep orada rahat olmadığını söylüyordu. Nedenini sorduğumda, masa başında oturmak istemediğini söylüyordu. 'Anne ben dağda, taşta yatmak istiyorum' diyordu bana. Askerliği çok rahattı ama masa başında olmak ona göre değildi. Oğlum hayat kurtarmak, yardımcı olmak, silah elinde beresi başında olsun istiyordu. Bunun içinde askerlikten sonra Isparta'ya gidip eğitim aldı ve uzman çavuş oldu dedi.

'MESAJ ATTIM AMA OĞLUM CEVAP VERMEDİ'

Samsun'da 2 ay eğitim aldıktan sonra tayininin Kayseri'ye çıktığını, oradan da harekat için Kilis'e gittiğini ifade eden Hanife Acar, Daha sonra Suriye olayları başladı. O zamanlar Kilis bombalanıyordu. Oğlum Kilis'e gitti, oradan içeriye girdiler. Oğlumu her aradığımda 'Anneciğim merak etme, ben iyiyim. Bir sıkıntımız derdimiz yok' diyordu. Oğlum Kasım ayında yanımıza geldi. Daha sonra ayın 17'sinde tekrar Suriye'ye çağırdılar. O zaman Fırat Kalkanı Operasyonu başlamıştı. Akın'la yine telefonda konuşuyor, mesajlaşıyorduk. En son 19 Aralık'ta mesajlaştık oğlumla. 21 Aralık'ta 3 şehit haberi duyduk. Ben de hemen oğluma 'Akın'ım, nasılsın' diye mesaj attım. Ama oğlum cevap vermedi. O saatte şehit olmuş dedi.

'OĞLUMU DAMATLIKLA GÖRMEK İSTERDİM'

Hanife Acar, hayali olan mesleğini 1 yıl yapabildiğini dile getirerek, Bu hayalini bir sene yaşayabildi. Oğlumun beresi hala Akın kokuyor. Bazen deriz ya eve geldiğinde 'çorabını çıkar' diye. Ama ben şimdi oğlumun çorabını kokluyorum, atletlerini kokluyorum. Çocuğumu çok özlüyorum, zaman geçtikçe daha çok üzülüyorum. Bazen oğlumun yokluğuna dayanamadığımı hissediyorum. Şehitliğe gidip 2, 3 saat Akın'ımın yanında kalıyorum. Onunla dertleşip, konuşuyorum. Ben çocuğumun yanında yatmak, onunla uyumak istiyorum. Oğlum evlenmek istiyordu. Ben de oğlumu damatlıkla görmek isterdim. Hayalleri vardı, olmadı. Her şehit haberi gördüğümde, oğlumun şehit olduğu günü tekrar yaşıyorum. Akın'ın Fırat Kalkanı Operasyonu'nda yaralanıp gazi olan arkadaşları var. Onlar şuan Afrin'de. Ben onları orada gördüğümde, Akın arkadaşlarının yanında diyorum diye konuştu.

'ÇAĞIRSALAR BENDE GİDERİM'

Bazı ailelerin çocuklarını askere göndermek istemediğini dile getiren Acar, Bazıları çocuklarını askere göndermek istemediklerini, korktuklarını söylüyor. Ben de, ecel geldikten sonra her yerde gelir diyorum. Vatanımız bayrağımız için bizi de çağırsalar biz de gideriz. Çağırsalar ben koşa koşa giderim. Evlatlarımız, askerlerimiz korkmuyorsa anne olarak biz neden korkalım Çocuklarımız orada tek başına değil, biz her zaman onların yanındayız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

title