Haberler

Tekirdağ'da Pazarcılar Yol Kapattı

TEKİRDAĞ'da, Perşembe pazarının kurulduğu cadde üzerinde belediyenin iş makineleri ile altyapı çalışmasına izin vermeyen pazarcı esnafı, yaklaşık 3 saat yol kapattı.

TEKİRDAĞ'da, Perşembe pazarının kurulduğu cadde üzerinde belediyenin iş makineleri ile altyapı çalışmasına izin vermeyen pazarcı esnafı, yaklaşık 3 saat yol kapattı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Perşembe Pazarının kurulduğu Ruşen Güneş Caddesi'nde altyapı çalışması için iş makinelerini bugün bölgeye gönderdi. Pazarcı esnafı da tezgah kuracakları yerde çalışma yapılacağını duyunca cadde üzerinde toplanıp, araçlarla yolu kapatarak, belediye ekiplerinin çalışmasına izin vermedi. Tekirdağ Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, kendilerine kapalı pazaryeri yapılana kadar buradan çıkarılmayacakları sözü verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi de bizi buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Pazarcılar olarak direneceğiz. 8 ay önce Kadir Başkan, il başkanı ve Milletvekili Faik Öztrak'ın huzurunda bize söz verdi; 'Kapalı pazaryeri yapılana kadar Perşembe pazarını kaldırmayacağım' dedi. Onların huzurunda bu esnafa söz verdi. Bizim seçimlerimizde de bizlere söz verdi. merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Perşembe pazarının yerine kapalı pazar yeri yapmak istiyor, Kadir Başkan ona da izin vermiyor. Kadir Başkan 'bize bir ay önce buradan çıkın. Bir daha da buraya gelemezsiniz, gidin Ekrem başkanla anlaşın ne yaparsanız yapın' dedi. Burada altyapı yapacaklar ve bizi bir daha buraya getirmeyecekler."

Belediye ekiplerinin makineleri cadde üzerinden götürmesinin ardından, pazarcılar da yaklaşık 3 saat süren eylemlerini sonlandırıp, araçları yoldan kaldırdı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayark, olayın yanlış yöne çevrildiğini belirterek, "Pazarcılar yanlış yönlendiriliyor. Bizim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptılar. Biz pazarcıları buradan çıkarmıyoruz. Burada üç aşamalı bir çalışma yapılacak. Yaklaşık 8 ay sürecek bir çalışma. Yine de bu arkadaşlarımız burada tezgahlarını açacaklar. 10 gün içerisinde yeni pazar yerini ihalesine çıkacağız. Yeni pazar yeri yapılmadan onları oradan çıkarma ihtimaliz yok. Altyapı devam edecek, aynı zamanda bir bölümünde bu arkadaşlarımız burada pazarcılıklarına devam edecekler. Bu çalışmadan bir bölüm etkilenecektir" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title