Haberler

Tek Darbe ile 4 Milyon 79 Bin 381 Domino Taşı Devrildi

Geleneksel Hale Getirilen 'Domino Günü'ndeki Rekor Denemesi İçin 17 Ülkeden 88 Kişi Gece Gündüz Çalıştı. Şarkıcı Anastacia'nın İlk Taşı Devirmesinden Sonra Milyonlarca Taş Peş Peşe Devrilirken, Müziği Konu Alan Birbirinden Renkli ve Değişik Tablolar da Ortaya Çıktı. Domino Taşlarının Devrilmesi Y...

Geleneksel hale getirilen `Domino Günü`ndeki rekor denemesi için 17 ülkeden 88 kişi gece gündüz çalıştı. Şarkıcı Anastacia`nın ilk taşı devirmesinden sonra milyonlarca taş peş peşe devrilirken, müziği konu alan birbirinden renkli ve değişik tablolar da ortaya çıktı. Domino taşlarının devrilmesi yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Rekor kırabilmek için gece gündüz çalışan gençler, rekor denemesi sırasında zaman zaman devrilmeyen taşlar yüzünden sıkıntılı anlar yaşadı. Hataları telafi etmek için çok kısıtlı sürelerde eklemeler yapıldı. Sonuç olarak, 4 milyon 400 bin taştan 320 bin 619`nun devrilmediği ortaya çıktı. Rekor denemesinin başarıyla tamamlanmasının ardından büyük bir sevinç yaşandı. Madonna`dan Michael Jackson`a kadar tanınmış bir çok ünlü sanatçıya ait şarkılar eşliğinde devrilen taşlara, zaman zaman da Mozart gibi tarihin önemli bestecilerinin eserleri eşlik etti.

İlk domino rekoru 1974 yılında Bob Speca ve arkadaşları tarafından Amerika`da 11 bin 111 domino taşını devirmesi ile kırılmıştı. 1977`den itibaren her yıl kırılmaya başlanan domino rekorunun sonuncusu geçen yıl yine Hollanda`da son rekorun sahibi ekip tarafından kırılmıştı. Geçen yıl dizilen 4 milyon 321 bin taştan 4 milyon 2 bin 136`sı devrilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title