Haberler

'Tedavide Tercih Edilen Bir Ülke Olduk'

Başbakan Erdoğan, 5.5 Yılda Sağlık Harcamalarına 5.5 Milyar YTL Kaynak Ayırdıklarını Belirtti, Türkiye'yi Artık Yabancıların Tedavi Olmak İçin Geldiği Bir Ülke Haline Getirdiklerini Dile Getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5.5 yılda sağlık harcamalarına 5.5 milyar YTL kaynak ayırdıklarını belirterek, yatırımlar sayesinde Türkiye'yi artık yabancıların tedavi olmak için geldiği bir ülke haline getirdiklerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bağcılar'da yapılan Hospidatent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan'ın tören alanına gelmesi sırasında alanda bekleyen çok sayıda vatandaş, kendisine sevgi gösterisinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı törende konuşan Başbakan Erdoğan, 5.5 yıllık iktidarları döneminde sağlığa yaptıkları yatırımları anlattı. 183 hastane, 180 hastane ek binası ve 657 sağlık ocağı yaparak sağlıkta dev adım attıklarını belirten Erdoğan, yatırımlar sayesinde devlet hastanelerindeki yaşanan sıkıntıları kaldırdıklarını ve aynı zamanda zengin fakir arasındaki ayrımcılığı engellediklerini dile getirdi. 5.5 yılda sağlığa 5.5 milyar YTL bütçe ayırdıklarını aktaran Erdoğan, "Bu rakamlar, Cumhuriyet tarihini rekorlarıdır. Bunlar, sağlıkta dönüşüm çalışmalarımızın en önemli unsurlarından birisi olarak gerçekleşmiştir. En önemli adımlarımızdan bir tanesi de bunları tek çatı altında toplama çalışmalarımızdır. Bunu başardık" diye konuştu.

Hükümet olarak izledikleri sağlık politikasının çok geniş bir vizyonu olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, sağlıkta yaptıkları yatırımlar ve bu geniş vizyon sayesinde Türkiye'ye artık yurt dışından da tedavi için insanların geldiğini dile getirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerle sınırlı kalmadı. Çeşitli devletlerden insanlar tedavi olmak için Türkiye'ye geliyor. Sağlık sektörü, ulaştığı hizmet kalitesiyle Türkiye'yi pek çok gelişmiş ülke insanı için cazibe merkezi haline getirdi. İnsanlarımızın tedavi için yurt dışına gittiği günler hafızamızda yenidir. Bunlar çok ama çok aza indi." Erdoğan ve beraberindeki heyet, daha sonra açılış kurdelesini kesti. Erdoğan daha sonra hastane içerisinde kısa bir gezinti yaptı.

(CİN-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title