Haberler

TBMM'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Gerekli Olan 367 Oy Çoğunluğu Aşıldı

TBMM Genel Kurulu, 11. Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Saat 15.00'de TBMM Başkanı Köksal Toptan Başkanlığında Açıldı. CHP, Cumhurbaşkanı 1. Tur Oylamasının Yapılacağı Genel Kurul Çalışmalarına Katılmadı ve Yoklamada da Bulunmadı.

TBMM Genel Kurulu, 11. cumhurbaşkanı seçimi için saat 15.00'de TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında açıldı. CHP, cumhurbaşkanı 1. tur oylamasının yapılacağı Genel Kurul çalışmalarına katılmadı ve yoklamada da bulunmadı.

TBMM Başkanı Toptan, Genel Kurul'u açtıktan sonra yoklama yaptı. 7 dakikalık süre içinde yoklama gerçekleştirildi ve sayımın ardından cumhurbaşkanı seçimi için Meclis toplantı sayısı olan 367 rakamının çok çok üzerinde bir rakamın çıktığı ifade edildi. Toptan, sayıyı açıklamadı. Ardından kısa bir konuşma yapan Toptan, "Seçilecek kişi herkesin cumhurbaşkanı olacaktır. Turları bu düşüncelerle başlatıyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Daha sonra oylamaya geçildi.

(AU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title