Haberler

TBMM Başkanı Arınç İtalya Senatosu'nda

İtalya'nın Başkenti Roma'da Bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Avrupa Birliği'nin Kuruluşunda Temel Oluşturan Roma Anlaşması'nın 50'nci Yıldönümü Kutlamaları Çerçevesinde AB Üyesi ve Aday Ülkelerin Meclis Başkanlarının Katıldığı İtalyan Senatosu'ndaki Oturumda Konuştu.

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Avrupa Birliği'nin kuruluşunda temel oluşturan Roma Anlaşması'nın 50'nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde AB üyesi ve aday ülkelerin meclis başkanlarının katıldığı İtalyan Senatosu'ndaki oturumda konuştu.

Roma Anlaşması'nın imzalanması ve Avrupa'da 50 yılda meydan gelen önemli olayların sinevizyon gösterisiyle anlatıldığı oturumda İtalyan Senatosu Başkanı Franco Marini, Temsilciler Meclisi Başkanı Fausto Bertinotti, Başbakan Romano Prodi, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Konvansiyonu Başkanı Valery Giscard d'Estaing ve çeşitli ülkelerin parlamento başklanları konuştu.

TBMM Başkanı Arınç da oturumda yaptğı konuşmada "Roma Anlaşması'nın imzalanmasının 50'nci yıldönümü vesilesiyle bu anlamlı toplantıda siz dseçkin devlet adamlarıyla bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet ve onur duyuyorum. 50 yıl önce bugünün Avrupası'nın hayal etmek bile mümkün değildi" dedi.

(Geniş haber daha sonra geçilecek)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title