Haberler

Tatvan'da 3 Filmin Gösterimi Devam Ediyor

Tatvan'daki Cinemed Sinemaları'nda, 3 yeni filmin gösterimine devam ediliyor.

Tatvan'daki Cinemed Sinemaları'nda, 3 yeni filmin gösterimine devam ediliyor.

Cinemed Sinemaları Müdürü Vedat Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterime giren yeni filmleri Tatvan'a getirip, sinema hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi.

4 Kasım 2011 tarihinde gösterime giren "Allah'ın Sadık Kulu: Barla"nın yanı sıra, "Elit Katil" ve "Oğul" adlı filmlerin de gösterimde olduğunu kaydetti.

Gül, şunları ifade etti:

"Türkiye'de 'motion capture' tekniğiyle çekilen ilk uzun metrajlı animasyon film 'Allah'ın Sadık Kulu: Barla' filmi 4 Kasım 2011 tarihinde sinemaseverlerle buluştu ve gösterimleri halen sinemamız salonlarında devam etmekte. Film Bediüzzaman Said Nursi'nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden, 1927-1934 yılları arasında Barla'daki hayatını anlatıyor. Yapımcılığını Fatih Gök, yönetmenliğini Esin Orhan'ın yaptığı, 3,5 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan film, Ser Film tarafından hazırlandı. Film, Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerinin tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak modellendi. Nursi'nin sıkıntılı, çile ve mücadele dolu hayatının en çarpıcı dönemlerinden biri olan Barla hayatını animasyon türüyle beyaz perdeye aktaran film, Anadolu'nun ücra bir köşesine tecrit edilmeye çalışılan bir alimin, iman hakikatlerine dayanarak sonradan tüm dünyayı saran bir muhabbet ve adanmışlık hikayesini ele alıyor. Film, her ne kadar animasyon tarzında olsa da, gerek kahramanı, gerekse anlatım tekniğiyle küçük büyük herkesin ilgisini çekiyor."

"Elit Katil" filminin de yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak kurgulandığını anlatan Gül, "Killer Elite, filminde, kendisine her konuda destek olan akıl hocasının zor durumda olduğunu öğrenen eski gizli servis ajanı, geride bıraktığı tehlikeli hayata dönmek zorunda kalıyor. En iyi arkadaşının hayatını kurtarabilmek için harekete geçen adam, en az kendisi kadar tecrübeli başka bir ajanla başa çıkmak için uğraş veriyor. 2011 yılında çekilen aksiyon filmi, Jason Statham, Robert de Niro, Clive Owen gibi önemli isimleri bir araya getiriyor" dedi.

Gül, bugün gösterime giren "Oğul" filminin ise, ülkenin politik durumunun farkında bile olmadan doğudaki sevgilisinin peşine düşen Karadenizli bir çocuğun umutsuz öyküsünü anlattığını belirtti.

Gül, sinemalarının yanı sıra, kafeteryalarıyla vatandaşa güzel ve nezih bir ortam sunduklarını sözlerine ekledi.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title