Haberler

Tarihi Namazgah'ta İlk Teravi

Merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunduğu mahalleye adını veren tarihi 'Namazgah', Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce temizlenerek ibadete açıldı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinde orduların savaşa giderken ve dönüşte topluca namaz kıldığı ve bu nedenle de merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunduğu mahalleye adını veren tarihi 'Namazgah', Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce temizlenerek ibadete açıldı. Namazgah'ta dün akşam ilk teravi namazı kılındı.

Bursa'nın tarihi eserlerini restore edip, gelecek nesillere aktaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin unutulan kültürel değerlerini de yaşatıyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerinde orduların savaşa giderken zafer, dönüşte ise şükür namazı kıldığı Namazgah, Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Dündar, AK Parti 23'üncü dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın yanısıra binlerce vatandaş, Ramazan'ın ilk teravi namazını mihrap ve minberi mermerden olan üstü açık tarihi mekanda kıldı.

Yoğun ilgiden dolayı Namazgah'ın dışındaki parka taşan Bursalılar, atalarının geleneğini yeniden yaşamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

'UNUTULAN DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın unutulan değerlerini ortaya çıkardıklarını, bunlar arasında yer alan, yüzyıllar önce ibadet edilen tarihi yerin de uzun süre kullanılmadığını belirterek,

"Bildiğiniz gibi atalarımız yüzyıllar önce bu mekanda namazlarını eda ediyorlardı. Burası Namazgah semti. Bulunduğu yere adını vermiş. Burayı temizledik, namaz kılınır hale getirdik. Vatandaşlarımızla birlikte namazımızı bu tarihi yerde kıldık. İlerleyen günlerde burayı daha iyi hale getireceğiz" dedi.

Namazgah Mahallesi Muhtarı Nedim Serbestol da, yüzyıllar önce ordunun namaz kıldığı mahallelerindeki namazgahın yeniden ibadete açılmasından çok mutlu olduklarını söyledi.

Serbestol, Ramazan ayının ilk teravi namazıyla ibadete açılan namazgahta, gelecek 6 - 7 yıl boyunca Ramazan'ın yaz aylarına denk gelecek olması nedeniyle teravi ve bayram namazlarının kılınabileceğini söyledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title