Haberler

Tarihçi Doç. Dr. Ahmet Anapalı: "Fatih Sultan Mehmed'in Çocukken Çizdiği Resimlerinde İstanbul'un...

Bağcılar Belediyesi Ramazan etkinlikleri alanında düzenlenen İstanbul’un fethinin 565’inci yıl dönümü kutlamalarına katılan Tarihçi Doç. Dr. Ahmet Anapalı, Fatih Sultan Mehmed Han’ı anlattı.

Bağcılar Belediyesi Ramazan etkinlikleri alanında düzenlenen İstanbul'un fethinin 565'inci yıl dönümü kutlamalarına katılan Tarihçi Doç. Dr. Ahmet Anapalı, Fatih Sultan Mehmed Han'ı anlattı. Fatih Sultan Mehmed Han'ın çok iyi bir ressam olduğunu söyleyen Anapalı, "Çocukken bile çizdiği resimlerde duvar, toplar, toplardan çıkan gülleler ve parçalanmış duvar kalıntıları var. 6 yaşından beri İstanbul'un fethiyle uğraşıyor" dedi.

İstanbul'un fethinin 565'inci yıldönümü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı'nda bir kutlama programı düzenlendi. Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programa Tarihçi ve TV Programcısı Dr. Ahmet Anapalı konuk oldu.

Alanı dolduran gençlere seslenen Anapalı, "İyi dinleyin İstanbul'u sizin yaşınızdaki bir genç fethetti" dedikten sonra Fatih Sultan Mehmed Han'ın özelliklerini sıraladı ve hayatından kesitler anlattı.

"Bugün çocukların televizyonda Keloğlan ve Pepe'yi seyrettiği yaşta Manisa'ya vali oldu"

Anapalı yaptığı konuşmada, "Bu zamanda çocukların televizyonda Keloğlan'ı ve Pepe'yi seyrettiği yaştayken Fatih Sultan Mehmed, yani 8 yaşında Manisa'ya vali olarak atandı. O çocuk kaftanını giyer kılıcını takar büyük büyük salonlarda büyük büyük adamlarla büyük büyük toplantılar yapardı. Ordular askerler idare ederdi. 12 yaşında bütün Avrupa'yı karşısına alacak kadar yürekli bir çocuktu. 16 yıl boyunca 25 devletle aynı anda tek başına savaştı. Niye anlattım bunu? Mutlu ol diye söyledim. Bugün de Amerika'sı, Portekiz'i, İspanya'sı, İngiltere'si, İsrail'i alayı birden geliyor. Tarih boyunca onlar hepsi bir, biz tek olduk. ve tarih boyunca hep onları yendik. 16 devlet kurduk hiçbirini düşman yıkamadı. Hepsini kendi içimizden çıkan hainler yıktı. 17'nci devletteyiz. Allah devletimizi kıyamete kadar var etsin" dedi.

"Hiçbir askerin vakit namazı kazaya kalmadı"

Fatih Sultan Mehmed Han'ın çok iyi eğitim aldığını ifade eden Anapalı, "17 yaşında üniversite mezunu. 7 dil biliyor. Dünya coğrafyası ve sosyolojisini biliyor. Çok iyi bir ressam. Resimlerinde hep İstanbul'un fethi vardır. Çocukken bile çizdiği resimlerde duvar, toplar, toplardan çıkan gülleler ve parçalanmış duvar kalıntıları var. 6 yaşından beri İstanbul'un fethiyle uğraşıyor. İstanbul'u almaya çalışıyor" dedi.

Anapalı Osmanlı ordusunun başarısının sırrını ise şöyle açıkladı: "Tarihçiler derler ki; Padişahın emri ile şuna özen gösterilirdi. Hiçbir askerin vakit namazı kazaya kalmadı. Asker on parçaya bölünürdü vakit namazlarına göre vardiyalar ayarlanırdı ve öyle savaşırlardı. Başarılarının sırrı buydu." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Fatih Sultan Mehmet İstanbul Han Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title