Haberler

Talas Belediyesi Cemil Baba'yı Unutmadı

Güncelleme:

Talas Belediyesi, 6 Kasım 1982 tarihinde vefat eden Talaslı Allah dostlarından Cemil Baba'nın 37. ölüm yıldönümünde anma programı düzenledi.

Talas Belediyesi, 6 Kasım 1982 tarihinde vefat eden Talaslı Allah dostlarından Cemil Baba'nın 37. ölüm yıldönümünde anma programı düzenledi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen anma gecesine Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve 'Mavi Boncuklu Cemil Baba' kitabının yazarı Veli Altınkaya ile Cemil Baba'nın ömrünün son 4,5 yılına yakından şahitlik eden Mehmet Beğendik konuşmacı olarak katıldı. Mehmet Beğendik anılarını paylaşırken Gazeteci Yazar Veli Altınkaya da tasavvuf ve Allah dostlarının vasıfları üzerinden Cemil Baba'yı anlattı. Tasavvuf Musikisi sanatçısı Mustafa Demirci de hem programın moderatörlüğünü yaptı hem de seslendirdiği ilahilerle geceye renk kattı.

"ALEM İYİ OLSAYDI BAĞ DUVAR İSTEMEZDİ, KAPI ANAHTAR"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cemil Baba'nın 'Alem iyi olsaydı bağ duvar istemez, kapı anahtar' sözüne dikkat çekerek, "Talas, Cemil Baba'dan Ahmet Tayrani'ye, Esma Hatun'dan Somuncu Baba'ya kadar birçok gönül ehline beşiklik etmiş bir diyar. Bu yönüyle hayli zengin bir yapısı var. Cemil Baba da bunların en sonuncu halkasını oluşturuyor. Şimdi insanlara sorsanız 'mutluluğun, huzurun sırrı nedir?' diye, birçok şey söylerler. Oysa Cemil Baba, 'Alem iyi olsaydı bağ duvar istemez, kapı duvar' diyerek toplumsal huzur ve mutluluğun düsturunu ortaya koymuş. Kimisi miskin dedi, kimisi meczup dedi, kimisi veli dedi ama o her şeyiyle bizim Cemil Babamız. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Cemil Baba'nın Talas'ın manevi dinamiklerinden olduğuna da vurgu yapan Başkan Yalçın, hem programa konuşmacı olarak katılanlara hem de salonu dolduran Cemil Baba sevenlerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Tamamen dolu salonda gerçekleşen programda moderatör Mustafa Demirci de Kayseri Neveser Musiki Topluluğu eşliğinde sevilen ilahileri seslendirdi. Gecede ayrıca Cemil Baba'yı tanıyanlar da sahneye gelerek anılarını paylaştı.

Programa katılanlara Gazeteci Yazar Veli Altınkaya'nın kaleme aldığı 'Mavi boncuklu Cemil Baba' kitabı da hediye edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Talas Belediyesi DOST Partisi Talas Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title