Haberler

Takva Filmi Berlin Film Festivali'nde

Zikir Sahneleriyle Tartışmalara Neden Olan Takva Filmi, Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) Seyircilerin Karşısına Çıktı. Festivalin 'Panorama' Bölümünde Beyaz Perdeye Yansıyan Film, Almanlar ve Almanya'da Yaşayan Türklerden Büyük İlgi Gördü.

Zikir sahneleriyle tartışmalara neden olan Takva filmi, Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) seyircilerin karşısına çıktı. Festivalin 'Panorama' bölümünde beyaz perdeye yansıyan film, Almanlar ve Almanya'da yaşayan Türklerden büyük ilgi gördü.

57'nci kez düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ve katılımla karşılandı. Dnyanın en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen Berlinale'de, Clint Eastwood'un rejisörlüğünü yaptığı 'İvo Jima'dan Mektuplar', Robert De Niro'nun 'The Good Shepherd' gibi filmleri ile Matt Damon, Sharon Stone ve Cate Blanchett gibi aktörler boy gösteriyor.

Festivalin 'Panorama' bölümündeki Takva filminin gösterildiği Zoo Palast Sineması önünde bilet bulabilmek umuduyla uzun kuyruklar oluştu. Gösterime yönetmen Özer Kızıltan, yapımcı Sevil Demirci ve Erkan Can, Meral Ülgen ve Güven Kıraç'ın yanısıra diğer oyuncular katıldı.

Filmin sonunda filmde emeği geçenleri sahneye çağıran yönetmen Özer Kızıltan, ekibiyle birlikte seyircileri selamladı. Film ekibi, dün de düzenledikleri basın toplantısıyla meraklıların ve gazetecilerin sorularını yanıtlamışlardı. Kızıltan, farklı tepkiler aldıkları filmle birlikte bir tartışma ortamı oluştuğunu, bunun da amaçlarına ulaştıklarını gösterdiğini söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title